Beata Buła Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 nic nikomu nie przeszkadza nic nie stoi i nie chadza i na niczym się nie znając niczym też nie oddychając niczym żyje z nikim sypia nic nie pije nie przełyka to jest taki twór z nicości nie ma zębów oraz kości nic się tylko śmieje z ludzi psoci, kłamie i paskudzi gniewa się wciąż na tez świat że korzysta z nic od lat
adam_bubak Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. psoci kłamie i paskudzi to licho :) nic przemielone zostało przez poezji w każdy możliwy sposób, za każdym razem lepiej niż tutaj. ale nie w tym problem, w tym raczej, że wszystkie te określenia, skojarzenia, wnioski, metafory widziałem już wcześniej w innych okołonihilistycznych wierszach. Czyli nie bardzo Pozdrawiam Adam
bestia be Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 szaradziarska poezja podoba sie pozdrawiam bestia
Beata Buła Opublikowano 6 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. psoci kłamie i paskudzi to licho :) nic przemielone zostało przez poezji w każdy możliwy sposób, za każdym razem lepiej niż tutaj. ale nie w tym problem, w tym raczej, że wszystkie te określenia, skojarzenia, wnioski, metafory widziałem już wcześniej w innych okołonihilistycznych wierszach. Czyli nie bardzo Pozdrawiam Adam Panie Adamie śmiem rozumieć, że w ten sposób poniekąd oskarża mnie Pan o plagiat a ja nigdy wczesniej z tą tematyką się nie spotkałam, proszę więc o jakis przykład.
adam_bubak Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. psoci kłamie i paskudzi to licho :) nic przemielone zostało przez poezji w każdy możliwy sposób, za każdym razem lepiej niż tutaj. ale nie w tym problem, w tym raczej, że wszystkie te określenia, skojarzenia, wnioski, metafory widziałem już wcześniej w innych okołonihilistycznych wierszach. Czyli nie bardzo Pozdrawiam Adam Panie Adamie śmiem rozumieć, że w ten sposób poniekąd oskarża mnie Pan o plagiat a ja nigdy wczesniej z tą tematyką się nie spotkałam, proszę więc o jakis przykład. Jezu, plagiat? W życiu! Aż tak źle nie jest, a co do przykładów - proszę zacząć od Różewicza. Braki w lekturach trzeba nadrabiać samemu obawiam się. A problemem wiersza jest to, że nie ma w nim niczego nowego, ani w treści, ani w formie. Przekaz jest banalny (może byłby odkrywczy 50 lat temu), lekkość też wymuszona. A przy tej tematyce trzeba się jednak moim zdaniem wysilić, i to bardzo.
Magda_Tara Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 a dla mnie to dźwięczy dziecinnymi wyliczankami Brzechwy i Tuwima warto czerpać z mistrzów dzieciństwa i fajnie poczytać takie czerpanie :))
Rekomendowane odpowiedzi