Katarzyna Leoniewska Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 gdy jest już za późno lubię patrzeć na puste miejsca po zegarach nie tracić z oczu niedostanych listów czuć zapach zasychającej farby na policzkach przeważa giętkość słów i naginanie wspomnień gdy jest już za późno kamieniuję powieki pytając o północ czy południe
BARBARA_JANAS Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Lekki (pod względem formy) tekst liryczny o wyborze drodi, kiedy jest za późno na pozostanie w miejscu. Kojarzy się z czyimś odejściem. Wiele przeciętnych metafor, które bynajmniej nie przeszkadzają w odbiorze. Pozdrawiam.
Maciej_Satkiewicz Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 ...o wyborze drogi albo czasu? A może postawy (dzień/noc)?. W pewnym, nie tyle przełomowym, co zapowiadającym przełamanie momencie ("gdy jest już za późno"), rzeczywistość zatrzymuje się i przybiera formę obrazu, z grającą w tle pozytywką, której wydźwięk zależy od nie dokonanego (nie dostanego?) jeszcze wyboru, północ czy południe? + ;
Tali Maciej Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a tekst ma swoją jak już wspomniano powyżej lekkość pozdrawiam
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Niedoręczonych - słuszna wskazówka, zmieniłam ;)
Maciej_Satkiewicz Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Okropne, po co zmieniałaś
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Pomyślę, przemyślę - nie przesadzaj! ;)
Maciej_Satkiewicz Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 toż to psuje synestetyczny kształt wiersza...
zak stanisława Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 gdy jest już za późno lubię patrzeć na puste miejsca po zegarach dla tej perełki wart jest plusa :) cmook
Tali Maciej Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. subiektywne odczucie, dla mnie odwrotnie, ale po to się człowiek różni od siebie żeby inne rzeczy zauważać innymi się zachwycać, to tekst autorki i zrobi z nim co zechce, ja zostaje przy niedoręczonych(((-: pozdrawiam imienniku(-:
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Chyba jednak powrócę do pierwotnej wersji - z racji tego, że nie lubię od pierwotnej zanadto uciekać... Zwłaszcza, że wiersz trochę sobie poistniał, zanim się tu pojawił.
Fagot Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Wiersz dający do myślenia a do tego mający swój autonomiczny klimat – po prostu bardzo dobry Pozdrawiam
billbuf Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ci.Po..Wiem. .
Marek_Stasiuk Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ci.Po..Wiem. . Wiem, ci.po mrs
Rekomendowane odpowiedzi