LadyC Opublikowano 1 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 prócz obrazów przepychu i pierwszych zachwytów nie ocalało w niej prawie nic może tylko twarze kobiet schowanych w sobie na resztę życia niemy lament filipińskich służek mniej pożądanych niż lampka trunku a nie zakazanych bezradnie rozłożone ręce urzędników popierających prawa kobiet w teorii musi zmyć zapach mężczyzn tamten wieczór dom i wstyd trzeba znosić pożar policzków nie zauważać spojrzeń nie tłumaczyć czemu nie może sobie wybaczyć że kiedyś tak kochała to miasto
LadyC Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Taki zły? Niezrozumiały? Nijaki? Hmm... może jednak ktoś pokusi się o koment czy uwagę PS Miało być słowiańsko tym razem, jest dalekowschodnie Ot zwykła przekora autora (Będzie i słowiańsko kiedyś)
Franka Zet Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Podoba mi się. Ma w sobie kruchość owej Francuzeczki, która się zaplątała w Dubaju ;)
Baba_Izba Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Przebojowa LadyC? Nie jest zły. Zrozumiały. Nie nijaki. Przeczytałam, wrażenia po przeczytaniu - wpiszę wieczorkiem. Serdecznie pozdrawiam - baba
Ewel K Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 No mi się jak najbardziej podoba:) Z francuzeczką strzał w dziesiątkę - bien:) pozdr
LadyC Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie bardzo przebojowa chyba ;) Dziękuję za wejrzenie i zapraszam znów
LadyC Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Merci beaucoup! ;)
Baba_Izba Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie bardzo przebojowa chyba ;) Dziękuję za wejrzenie i zapraszam znów Dziękuję za zaproszenie, z przyjemnością kolejny raz przeczytałam Twój wiersz. Nie pierwszy, który niezmiennie mi się podoba. W moim odczuciu, masz talent, w wierszach wyczuwa się wnikliwe oko obserwatora, łatwość doboru właściwych słów i piękny sposób wyrazu. W tym, na co spoglądają PL- e , widzą więcej niż inni. We "Francuzeczce" - też. Mnie szczególnie się podoba w nich dobór tematów, ujętych w prostych, ale precyzyjnych i poetyckio dobranych, słowach. Myślę, że po wierszu - bym odgadła Ciebie - Autorkę, masz swój styl. Nie jestem znawcą, chcę tylko wyrazić moje zdanie. Serdecznie pozdrawiam - baba
LadyC Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie bardzo przebojowa chyba ;) Dziękuję za wejrzenie i zapraszam znów Dziękuję za zaproszenie, z przyjemnością kolejny raz przeczytałam Twój wiersz. Nie pierwszy, który niezmiennie mi się podoba. W moim odczuciu, masz talent, w wierszach wyczuwa się wnikliwe oko obserwatora, łatwość doboru właściwych słów i piękny sposób wyrazu. W tym, na co spoglądają PL- e , widzą więcej niż inni. We "Francuzeczce" - też. Mnie szczególnie się podoba w nich dobór tematów, ujętych w prostych, ale precyzyjnych i poetyckio dobranych, słowach. Myślę, że po wierszu - bym odgadła Ciebie - Autorkę, masz swój styl. Nie jestem znawcą, chcę tylko wyrazić moje zdanie. Serdecznie pozdrawiam - baba Prawdę powiedziawszy - jestem w szoku! Nie spodziewałam się tak pozytywnego komentarza. Miłe to bardzo Przyznam się jednak, że już trochę ten wiersz wyczyściłam ze zbędnych słówek po sugestiach dwóch niezwykłych osób. Wyszło to na dobre z tego co widzę. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie :)
Rekomendowane odpowiedzi