aluna Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Stół obfity Goście nasyceni Chwila na wagę złota. aż czas się zatrzymał Nie nanieście Błota.
Ewel K Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Z każdym wierszem lepiej:) To mi się podoba, krótko, ale na temat. Jedynie wielkich liter nie rozumiem w wyliczaniu czegoś (pierwsza zwrotka), widzę to bez interpunkcji - myśli są jasne, obraz przejrzysty, więc tak mi się ułożyło: Stół obfity goście nasyceni chwila na wagę złota aż czas się zatrzymał Nie nanieście błota Ale to tylko propozycja;) pozdrawiam ciepło
aluna Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Droga Ewel za sugestię,skorzystałam-dziękuję! Uściski!
Judyt Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 ciekawy/ złota- błota, tak odczytałam ; płoniaście(:
aluna Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Judyt za miły comment!Pochlebia mi Twoja wizyta -i ciekawy! Uściski!
Judyt Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Judyt za miły comment!Pochlebia mi Twoja wizyta -i ciekawy! Uściski! łee daj spokój, zawarła Aluna taką swoistą jakby słowną dwuznaczność, ale to akurat tutaj udało się wzajemnie
Gregory House Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Krótko, zgrabnie, na temat :) Pozdrawiam!
aluna Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Gregory za zgrabnie! Pozdrowionka!
Franka Zet Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Alunko, dla mnie za krótko jakby ... :))
aluna Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Droga Franko dzięki za odwiedziny i wyrażenie swojego...! Bardzo chciałam w kilku wersach zawrzeć jak dla mnie ważne przesłanie! Uściski!
bestia be Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Stół obfity goście nasyceni chwila na wagę złota aż czas się zatrzymał Nie nanieście- to mi nie pasuje, gdyż chodzi o czas może nie nanieśliście, albo ja bym zakończył błota,,,,,,,,,,,,,to szczęście lub zobaczyłam szczęscie ,gdyż poczatek miniaturki mówi o fajnej chwili, a koniec urywa ten kontekst kierowałbym się w stronę radości dobrobytu usmiechu w tych 2 ostatnich wersach, co by przemawiało w mysl ,,chata bogata tym rada"i wiersz zyskał, by uroku biesiadnego tak to widzę pozdrawiam bestia---- aha ,,nanieśli błota", lecz wtedy bardziej by przypominało fraszkę
aluna Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Dzięki Droga bestio za wnikliwy comment! Chodzi mi tu o nastroje -złe zachowanie! Pozdrowionka!
bestia be Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 tak myslałem ale błoto nie pasuje jednak zeby to miało sens pozdrawiam bestia
aluna Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Metafora mój ty bestio!Ot co! Pozdrowionka!
bestia be Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 może - nie zmieńcie tego w błoto wtedy owszem gdyz nikt nie bedzie sie głowił odnosnie zlego czasu czasownika i nie bedzie szukał w gwarze miejskiej choć bardziej pasuje tu bagno jednak można dwojako myśleć pozdrawiam bestia
aluna Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Wiesz bestio bagno jest gdzieś daleko a błoto ...tuż,tuż! Trzeba ważyć słowa ,aby nie urazić nikogo! Pozdrowionka!
bestia be Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 alez ty jesteś uparta , a już sie poddaję zrobisz jak zechcesz pozdrawiam droga Aluno bestia
aluna Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie jestem uparta...oj nie taki był zamysł i przy nim pozostanę! Pozdrowionka!
Rekomendowane odpowiedzi