Judyt Opublikowano 27 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 morderca przebrzydły cham nieposkromiony wydziera codzienności serce staje w popłochu nie pytając o dzieci dorosłym złorzeczy i wpycha pazury zdzierając wrażliwość struny palpitacja zapewniona przykrywa problem na chwile mniej uduszony człowiecze na dnie rozpływasz się jak mara senna po kątach chowasz ręce drżące wojna w masywnej głowie zahuczał wiatr ponad
amanita Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Emocje, emocje, duuużo emocji... tych niefajnych i odrobina analizy. Ciężki temat. Pozdrawiam, amanita.
bestia be Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 nie pytając o dzieci dorosłym tego nie rozumiem reszta podoba się pozdrawiam bestia
M._Krzywak Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 "codzienności serce" - wg mnie wydumana metafora. Gubi mnie trochę składnia w ostatnim wersie 1 strofy (nie za bardzo wiem, co tekst chce przez to powiedzieć ;) Sam wiersz kojarzy mi się z koncertem bestii na niewinności. Ten pomysł jest bardzo ciekawy, trochę pokombinowałbym nad epitetami (bo tutaj komedia - wers 1 miesza się z tragedią, a nie wiem, czy tak powinno być). Na plus puenta - silna i oddalająca gdzieś tam poza obszar sytuacji lirycznej - może do analogicznych miejsc? Reasumując - z drobnymi uwagami, ale na plus. Pozdrawiam.
zak stanisława Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 na dnie rozpływasz się jak mara senna po kątach chowasz ręce drżące wojna w masywnej głowie zahuczał wiatr ponad Judytko, jak na dziś to mam dosyć tego o czym piszesz wyzej, więc tylko kupuje TO:P ALE KOLOKWIALIZMY I TAK BYM WYCIAPNĘŁA :p CMOOOK
Judyt Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no ciężki, dzięki amanito za wdepnięcie; płoniaście
Judyt Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki besio niemniej za wdepnięcie; aa dzieci dorosłym- jakkolwiek to tam zabrzmiało są im dawane nieraz pod opiekę a niewiadomo czy one nie są bardzoej dorosłe niż sami rodzice, taka więź (zawarte) płoniaście( z braku rąk tyle o ile poodpowiadam...)
Judyt Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Michale- poprawiaj, bo zalatana trochę jestem, bardzo chętie przyjme wszelkie słowa; z " koncertem bestii na niewinności" jest w tym zgoła prawda, a ostatnia składnia mówi o człowieku co może się z nim dziać itp.,komedia z tragedią mm..dobrze że zwróciłeś uwagę jakie mogą być konsekwencje(ja też nie wiem czy powinno); się też trochę pogubiłam zanim odczytałam o co chodzi;) płoniaście Michale i dzięki serdecznie za depnięcie i rzeczowość. AHA a z tym sercem- jest kicz pewno no..w tym tekście, ale coż, powinno być(...) ps. wierchoł b. stary(jak w W pisałam); bardzo miło gościć Cięw tcyh progach
Judyt Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no kolowialny grzmot, staroć staroćz tego powyżej(...) ale łopublikowała ja; dzięki Stasiu za depnięcie tu serdecznie (fakt- można mieć dosć),płoniaście!
teresa943 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 rozszalały się emocje, że aż huk się niesie...ho ho ... zabieram ostatnią i czmycham... pozdrawiam Judytko :)))
bezsenna81 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 emocjami żyje każdy z nas i lepiej je w wierszu wywalić z siebie niż w inny sposób uwalniać,pozdrówki:)
Fagot Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Nie jest to tekst z gatunku łatwych do przyswojenia ale na pewno jest to ciekawy podejście do tematu a więc można by powiedzieć eksperyment z pozytywnym wynikiem :-) Pozdrawiam
Judyt Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Teresko(: czmych czmych za depnięcie i czmychnięcie(; płoniaście
Judyt Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak jest emocjonalny, musiał być widocznie człowiek zwykle reaguje emocją, uczuciem; (to jest jakaś myśl) dzięki za depnięcie:)płoniaście
Judyt Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mm Fagocie dzięki za depnięcie pod no nie jest, takie cuś wyszło z worka, podejście jest takie jakie każdy widzi lub nie(; (pisany ze 3 lata temu) (:płoniaście i serdecznie
egzegeta Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judytko 3 lata temu - ale przez kogo - też ważne:) pozdrawiam
Judyt Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judytko 3 lata temu - ale przez kogo - też ważne:) pozdrawiam aj tam Wiktorze mm no chyba przez długopis cienkopis też?(; (tak jak w W namazgrolił że dopiero teraz postanowiłam łopublikować, bo może drastyczny yy... się przyda komu być może) płoniaście
Bernadetta1 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 emocje sa super w tym wierszu:)Podoba sie:)
Judyt Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Beatko że zechciałaś wstąpić na chwilkę; do wiersza daleko(...) płoniaście(:
Rekomendowane odpowiedzi