Regina Koch Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Na dnie pamięci dom z odrapanym tynkiem Oparta o mur drewniana hulajnoga Na ławeczce ojciec z gazetą w ręku W rozklekotanym wózku mały brat śni o kocie w butach Dziewczynka w wytartym fartuszku ceruje dziury w pamięci W sadzie pod starą jabłonką młodsza siostra szuka zgubionego klucza do przyszłości Na skraju lasu gromada chłopców kopie piłkę nożną marząc o prawdziwym boisku [sub]Tekst był edytowany przez Regina Koch dnia 02-08-2004 11:05.[/sub]
Fanaberka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 chyba znam tamtych ludzi, wzruszają mnie... niektórzy już odeszli. Dzięki Fan
Roman Bezet Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witam Panią, taki sobie obrazek - niby nic - opis - jednak zatrzymuje uwagę - ma klimat - i coś. Wszystko "gra" - poza pointą - "kopanie" (w domyśle - jak piłkę) marzeń - to jest niezbyt udane (przez konotacje słowa: kopać). Może zechce Pani coś wymyślić? pzdr. bezet
Regina Koch Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dzięki za uwagi,myślałm nad zakończeniem wiersza,spróbuję zmienić słowo "kopie",może pan Roman ma jakąś sugestię? Pozdrawiam
natalia Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 no jak dla mnie to jedynie to kopanie marzeń o boisku jest tu udane :), a reszta to czysty opis, ledwo buduje atmosferę, a naprawdę szkoda, bo obrazek ładny, ale to tylko obrazek, taki na ścianę, nic więcej, rozumie, żeby to w prozie było....ale tu? ale cóż, to moje odczucia :) Serdecznie pozdrawiam Natalia
Regina Koch Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Po sugestiach moich przyjaciół i znawców poezji postanowiłam zmienić troszkę moje obrazki.
Gość Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 jak najbardziej prawidziwe obrazy...chyba każdemu z nas przemykają w sercu..gratuluje pomysłu niby opis..ale jaki prawdziwy...
Rekomendowane odpowiedzi