Judyt Opublikowano 21 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 caprice piszę kropka goni kropkę nuda nudę a pustkę kruchość nie wiem po co to wszystko te litery przedziwne i tyle nie ma nie ma nic nie umiem nie prawie to jest do kitu jak w okno palec żeby nie było zimno a tak sobie i nie wiem że nie sobie ot tak życie urodzajne pełne tam gdzie komunię podawali kostce
JimMo Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Hmm, mnie się podoba i tyle:)
Judyt Opublikowano 21 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki serdecznie za depnięcie, przystanięcie JimMo :)ciepłoniaście
bestia be Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 ten wiersz juz czytałem podoba się pozdrawiam bestia
Judyt Opublikowano 22 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak..:)i tu jesteś!:)fajno; na miano wiersza ni wiem czy to zasługuje niemnniej b. dziękuję bestio :)ciepłoniaście
Bernadetta1 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 zwrócił moja uwage w warsztacie:) fajny Judytko:)
Judyt Opublikowano 22 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no dziękuję z serca za wdepnięcie Bernadettoo...i tu; to przez świętego ciepłoniaście (:
Baba_Izba Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Wiersz bardzo ładny, pamiętam też z warsztatu. Serdecznie pozdrawiam - baba
Nata_Kruk Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Judysia, czytam, przeczytałam i mam przed oczami dziewczęce "kaprysiątko", które z powodu bezgranicznej nudy napisało... "A tak sobie", ot tak... jakby dla "zabawy", tak to odbieram. Zabawnie to wyszło, chociaż treść, sam moment pisania, wcale nie musiał być być przejawem zabawnego nastroju. W treści, nie bardzo rozumiem kursywę... i ..."tam, gdzie komunię podawali kostce"... jakbyś mogła słowo... W pierwszym wersie, po słowie... piszę... zbędne "i", przynajmniej dla mnie. Tyle ode mnie, serdecznie pozdrawiam... :)
Judyt Opublikowano 22 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. za bardzo ładne dziękuję- bardzo ładne to też bywają kropelki na szybie, dzięki za pamięć Babo:)ciepłoniaście
Judyt Opublikowano 22 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeszcze tak szybciutko poodpowiadam Nacie mm...i podziękuję za depnięcie caprice(Paganini niejaki); Fajnie odebrałaś- podoba mi się, aa..o kostce to było może z przekory albo jak kto woli pokory od św. St.Kostki; tudzież patrz--->normalna kostka u nogi,a może...no tak(idź dalej), nic więcej nie wiem; starał sie mazgroł; sam moment nie był faktycznie zbyt uśmiechnięty, dzięki za wszystko- zweryfikuje życie, (acha i przepr. że mniej mych ślladów u Was) :)ciepłoniaście
M._Krzywak Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Wiersz można określić jako opis twórczej sytuacji - w tym wydaniu mniej szablonowo, bardziej "telegraficznie", może bym nawet zahaczył o tzw. "strumień świadomości" (szczególnie po 5 wersie, gdzie zmienia się całkowicie sytuacja liryczna, gdzie uwaga z "pisania" zostaje przeniesiona na sam podmiot") Czyli - 1 strofa jest niewesoła, życie, pełnia toczy się gdzieś tam, gdzie "podawali komunię", czyli chcąc nie chcąc zahaczamy o pewien motyw religijny, a to już poszerza interpretacje, chociaż "kostka" jest wg mnie niezrozumiała. Na plus. Pozdrawiam.
Judyt Opublikowano 22 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hmm..Michale podziękuję bardzo za dobre słowo i za depnięcie z szacunkiem do pięknej interpretacji,mmm..fajnie b; żeby było jeszcze fajniej to tak od wyjątku dopowiem(?) mm..biografie jak się czyta tegoż Gościa(świętego), to od anioła dostaje posilenie; kostka jak kostka, może się poobcierać np. i takie inne(...) za plusa dziękczynnie się ukłonię i(...) podziękuję z serca( za konstruktywność zdaje się tak to się mówi):)ciepłoniaście , ahoj
Rekomendowane odpowiedzi