Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Również podobnie do mnie. Niestety nic z tego nie doczekało dorosłości.
    • Myślałam, że nie pamiętam, Lecz wróciło do mnie raz jeszcze, Dziś wieczór, z pierwszą burzą wiosny I ulewnym deszczem.   Przypomniałam sobie ciemną bramę Gdzie staliśmy, gdy burza szalała, Grzmot wstrząsał ziemią, A błyskawica po niebie bazgrała.   Autobusy mijały nas rozkołysane, Bo w rzekę deszczu ulica się zmieniła. W małe złote fale rozpryśnięta W kręgach światła lamp lśniła.   Wśród wiosennej ulewy i błyskawic Me serce dziko i radośnie biło; Twe oczy więcej mi wtedy powiedziały, Niż twoim ustom się zdarzyło. . . .   Myślałam, że nie pamiętam, Lecz wróciło do mnie raz jeszcze, Dziś wieczór, z pierwszą burzą wiosny I ulewnym deszczem.   I Sara: I thought I had forgotten, But it all came back again To-night with the first spring thunder In a rush of rain.   I remembered a darkened doorway Where we stood while the storm swept by, Thunder gripping the earth And lightning scrawled on the sky.   The passing motor buses swayed, For the street was a river of rain, Lashed into little golden waves In the lamp light's stain.   With the wild spring rain and thunder My heart was wild and gay; Your eyes said more to me that night Than your lips would ever say. . . .   I thought I had forgotten, But it all came back again To-night with the first spring thunder In a rush of rain.
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@violetta ;) zgadza się:) Dzięki     
    • @KOBIETA  na "septyku" kiedy walczyłam o życie po pogodzie pierwszej córki spotkałam kobietę której  trzech synów zadusiło się pempowiną  Ta dziewczyna wpadła na moje łóżko  i powiedziała że właśnie zaczął się poród na co ja że super i niedługo będzie maleństwo  Okazało się że nosi 4syna który jest matwy  Wszyscy dożywali w łonie matki 7 miesięcy  Dla mnie to było traumatyczne wydarzenie tymbardziej że leżałam bez dziecka prawie miesiąc  I takie to historie ludzi doświadczają   
    • @iwonaroma mol ma swoje przeżycia:)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...