anna_rebajn Opublikowano 2 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 płacz umiera się w końcu tylko raz więc łez mi nie żałuj co bronią się śmiać i dni policzonych i godzin i gwiazd *** nie żałuj dotyku co wstydzi się płakać i nie wie czy tańczyć czy milczeć w pościeli i słów które mówią o chabrach i makach (ktoś ciszą gdy spałam powieki wybielił) i pokój się zmienił kontury obrazów rozmyły się całkiem jak plamy w pamięci poczułam że gonić nie muszę już czasu bo on mnie dogonił i jestem pomiędzy kukułka zegara umarła niedawno wskazówki stanęły i jakby czekają że wrócę na łąki gdzie tyle się działo gdzie świerszcze nam grały w duetach sopranu i trochę jak szklanka stłuczona przed chwilą nie widzę powrotu choć ciągle tu jestem więc pochyl się proszę nim noc zacznie stygnąć w źrenicach swój portret rozrysuj jak węglem
anna_rebajn Opublikowano 3 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Raczej w ramach zabawy. Nigdy nie przejawiałam najmniejszych nawet przejawów talentu w tym kierunku. Wręcz odwrotnie :-(. Zastanawiam się, czy w związku z pytaniem, w wierszu jest jakiś brak logiki? Poza tym, śmiało możesz porzucić formę "Pani" ;-)).
Rekomendowane odpowiedzi