Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

marynarka z przed lat
wciąż w oknie wypatruje
doszywanych guzików
przez lata skupywanych
na niewolniczym manhatanie

morze jej zabrało
Wali sky
może powróci na ląd
pustynie
ze skrajności w skrajnośc
wody brak

w szklance soli
pochowane już buty
w których razem
wypatrywali latarni

daleka podróż
tylko jeden list w butelce
z głośnym SOS

fale mówią
zaparkował na dnie

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Somalija   Miłości, a o tym nie będziemy już rozmawiać, bo: gdzie na samym końcu ląduje miłość? I aby nie być sarkastycznym: najpierw przed tak zwanym ołtarzem, potem - w łóżku i na samym końcu, jakby inaczej - w grobie... Według statystyk Głównego Urzędu Statycznego - na jednego Polaka przypadają trzy Polki i więcej jest wdów od wdowców, poza tym: panny i kawalerowie żyją dłużej - to też według statystyk Głównego Urzędu Statycznego i nie mam żadnego powodu, aby nie wierzyć Głównemu Urzędowi Statystycznemu, który też nie ma żadnego powodu - by za moje podatki okłamywać Naród Polski i Państwo Polskie, proste i logiczne, pani Agnieszko?   Łukasz Jasiński    @violetta   Jeśli pani lubi rządzić: niech pani rządzi głupcami - mądrymi ludźmi nie można rządzić...   Łukasz Jasiński 
    • @Bożena De-Tre właśnie tak, każdego... 
    • @Łukasz Jasiński Tak, może nie znam. Ale inna sprawa mnie zastanowiła i nie wiem wcale czy dobrze, czy źle całkiem, otóż czy seks faceta po czterdziestce, z trzema kobietami, no załóżmy kobiety ekstra nawet, jest w ogóle przyjemny? Wbrew obiegowym teoriom może... ;))
    • @mariusz ziółkowski Te bezcenne tworzą bezcennych czy cennych ludzi?A może po prostu CZŁOWIEKA…
    • @Leszczym   Nieprawda, według Ustawy Zasadniczej - Konstytucji Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej - władzę zwierzchnią posiada Naród Polski, który zaakceptował wyżej wymienioną ustawę zasadniczą podczas ogólnokrajowego referendum, tak przy okazji: to unia europejska już nie istnieje jako system ustawodawczy - wszystkie jej dokumenty nie mają mocy prawnej i wyrzucam je do kosza na śmieci, także: nie istnieje europejski trybunał sprawiedliwości - tam jest pełno czerwonych internacjonalistów pochodzenia żydowskiego, także: z Polski - akurat oni uniknęli lustracji i weryfikacji karnej, de facto: są - oni - zorganizowaną grupą przestępczą - tak zwanym układem, natomiast: sędziowie wybrani do Trybunału Konstytucyjnego zostali wybrani legalnie i wszystkie uchwały utworzone przez współczesną koalicję rządową nie mają mocy prawnej - do kosza, uznaję i respektuję tylko i wyłącznie ratyfikowane umowy międzynarodowe z Organizacją Narodów Zjednoczonych, Paktem Północnoatlantyckim, Międzynarodowym Trybunałem Sprawiedliwości i Międzynarodowym Trybunałem Karnym - unia europejska nie jest podmiotem międzynarodowym i jest niżej w hierarchii od Ustawy Zasadniczej - Konstytucji Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej, jak widać: nie zna pan prawa...   Łukasz Jasiński 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...