izabela walter Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 kiedyś pod szóstką mieszkał Jasiek raczej z tych mniej lotnych często ganiał psy nieraz na schodach mijałam tą skuloną pokrakę bezdźwięcznie miotał niezrozumiałe steki bzdur i tylko gdy rodzina wychodziła na niedzielny spacer zaciskał mocniej palce na siostry sąsiadującej piąstce ale przecież trudno było wyczytać cokolwiek spomiędzy uśmiechu starych i tych smarkaczy dorosłych spojrzeń tak mi się przypomniało gdy rano donieśli o pojmaniu Jana B. zabił swoje dzieci
Johana von Maahn Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Znam to uczucie (o ile właściwie zrozumiałam)...Mam podobne wspomnienie. Niestety.
izabela walter Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 to nie wspomnienie, fikcja literacka :)
Emilia Zone Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ciekawy, wciąga podoba mi się - przyznaję zmieniłabym tylko "i tych smarkaczy dorosłych spojrzeń" na "i dorosłych spojrzeń smarkaczy" bardziej będzie czytelne bo tak to się człowiek troszkę gubi :)) a to bym odgrodziła od reszty np. trzema kropkami "tak mi się przypomniało " pozdrawiam Emilka
Czaruś Mućka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Być może fikcja, ale to nie bierze się ot tak. Mamy w sobie zakodowane strzępy jakichś historii, zdarzeń, nawet tylko wyczytanych w gazetach. One potem, nie wiedzieć czemu, nagle zlewają nam się w całość. Dobrze sobie Pani poradziła, ale parę rzeczy do poprawy według mnie: "siostry sąsiadującej piąstce" - niedobrze to brzmi. Dla zachowania rytmu chyba to pociągnięte. Może inaczej? "na małej piąstce siostry" I do korekty, ja myślę - ten fragment: "ale przecież trudno było wyczytać cokolwiek spomiędzy uśmiechu starych i tych smarkaczy dorosłych spojrzeń" Wiadomo o co chodzi, ale niepotrzebnie zakręcone i gramatycznie niezbyt ładne. Czaruś
izabela walter Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przyznam, że coś w tym jest, może nawet więcej niż coś :) co do korekt - zgadzam się z piąstką, i nad tym później pomyślę, ale co do czwartej zwrotki - budzi się we mnie ośli upór i nie mogę :) pozdrawiam
Czaruś Mućka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No niech się budzi:) Trudno. W tym fragmencie nie mam zastrzeżeń do myśli, tylko do słówek i stylu oraz szyku:) Czaruś
izabela walter Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 wiem że o styl chodzi, ale właśnie taki sobie mam, i choć trochę chciałabym go zostawić. taki niewzruszony kawałek mnie przy tej bardziej elstycznej, podatnej na wpływy czytelników reszcie :)
Rekomendowane odpowiedzi