Koval_ZNowin Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 wraz z krajobrazem za oknem wiersze piszą się białe przy kawie na czworaka trzy kule wtoczone na strzechę teraz tylko obudzić ręce śmiało lody są po to by kruszyć lał wodę zamarzło przenocuję w stajni
złamane skrzydło Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 jestem pod wrażeniem :D
Baba_Izba Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Mam wrażenie, że Syberia, to metafora? Bo tam strzechy, to chyba nietypowe dachy? Jak jest zimno; mówi się:ale Syberia! A wiersz - ładny. Pozdrawiam - baba
Koval_ZNowin Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no to dobrze:) pozdrawiam
Koval_ZNowin Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Syberia to taka pora dnia:) pozdrawiam serdecznie i dzięmuję
teresa943 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 bardzo wieloznaczna ta Syberia...chłód, zimno w stosunkach międzyludzkich... w tajni znacznie cieplej...i to kojarzy mi się ze stajenką Betlejemską i z tamtą nocą... dobry wiersz :)) serdeczne pozdrowki.
Koval_ZNowin Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. taki mamy czas:) pozdrawiam serdecznie i ciepło
Rekomendowane odpowiedzi