kasiaballou Opublikowano 11 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 skrępowany szalik skubie atmosferę ucieczki porami zaszronionego naskórka temperaturą wytrącanych zmysłów międzyczas zawstydza powieki ślepego misiaa propos pasji pomiędzy cyklami onieśmielania loków - jestem
ireneusz paprocki Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 skrępowany szalik skubie atmosferę to jest piękne, wiesz dlaczego mędrcy nie potrafią zrozumieć poezji wspólcześności, gdyż wypaczona jest prostota, a własnie w niej jest piękno. Tu kanony są wyrażane w przenośniach. Jest ich za wiele i powstaje galimatias, wcale to nie służy estetyce poetica, a jeszcze jedno rymy: znawcy tego portalu twierdzą , mówią o rymach, tak jak o sylabilizowaniu nie zdając sobie sprawy z tego, ze obecnie w literaturze wszystko jest dozwolone dot. poezji teraz Twój wiersz np słowo ,,porami" możesz przybliżyć wyraz wieloznaczny, a chodzi pewnie o cykle natury. powiedz ta metafora ucieczki porami, co znaczy? i co ją wiąże z 1 a 3 wersem tyle wystarczy odnośnie 3 strof pozdrawiam
kasiaballou Opublikowano 12 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobrze odczytujesz - pory, jako cykle i akupunktura faktury skóry również. W wieloznaczności zamykamy "klucz do sklepienia" - takiego wszechświata poezji, która jest chwilą w instynkcie - a może instynktem chwili? Dzięki za inter i czytanie :) pozdrówki kasia.
Bernadetta1 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 do Ciebie Kasiu warto zajrzec jak zwykle:):) wróce bo przeczytałam tak w biegu:):0pozdr.
kasiaballou Opublikowano 12 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, Bernadetto za bieg i...za czytanie, pozdrówki :) kasia.
teresa943 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Kasiu! Też wpadłam z zadyszką, ale przeczytałam...polecę dalej, po drodze podumam :) Pozdrówki. Krysia.
kasiaballou Opublikowano 12 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Macie, dziewczyny kondychę...;) Dzięki za przystanek. Pozdrówki :) kasia.
Bernadetta1 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 obiecałam Kasiu i wracam:)...dla mnie przede wszystkim kobiecy jest ten wiersz...refleksyjny...jestem na tak:):)pozdrówki i buziaki:):)
złamane skrzydło Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 a propos- zalatane te kobiety a skrzydeł nie mają :) ech, pory to pory i portale i por-tyki a wszystko na zime się chowa w szale , skubane, są taaakie ciepłe jak wiersz niezły ;) machamskrzydło
kasiaballou Opublikowano 12 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To ta cylkiczność, ale nie seksizm, mam nadzieję...;) Dziękulki i pozdrówki serdeczne :) kasia.
Baba_Izba Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 skubany, ten szalik, co "skubie atmosferę"! Skojarzyłam z misiem wyrzuconym na śmietnik. A lala co tam robi? Pewnie nie do końca zrozumiałam przewodnią myśl, serdeczności - baba
kasiaballou Opublikowano 12 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, lotne, lotne...ale zawijają; z wiatrem - póki co ;) W szale/ w szaliczku - nie w szale, a jeśli już, to pod przykrywką :P Dziękulki za chwilę :) No, to mAAAch! kasia.
kasiaballou Opublikowano 12 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A *lala to jest DZIESIĄTKA! I myśl BINGO! Dziękuję za chwilkę i skojarzonko, nader trafne ;)) Pozdrówki serdeczne :) kasia.
Rekomendowane odpowiedzi