M._Krzywak Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 do le Ra siadł za mną i żre kiełbasę le Ra wysiada się zawsze w tym samym miejscu jak węże wiją się tory słup na słupie kartka na kartce litery: MPK chu i dalej czuje smród wysiądź chłopie cha cha cha mię ty mnie możesz pocałować w słońce pod spodniami obok obłoku obok gwiazd rośnie zielony gaj w gaju dziewica marszczy la la la
Sfinks13 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 w gaju dziewica marszczy?????????????????????????zagadkowy ten wiersz, ale chyba tak ma być pozdrawiam
Eliasz Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 miałem coś mądrego ci napisać ale nie dam już rady.
Magda_Tara Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 musi być "mądrze" ? mnie tam się podoba, bo intryguje, fajne jest. :))
Baba_Izba Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Jak bruityzm, to muzyka, wiersz ten, widzi mi się, pasie się muzyką, właściwie to wszystko w nim nią jest; tramwaj, tory, śmiech, po gaj i dziewicę jak szczygiełek. Wypowiedzą się znawcy - ja tylko o wrażeniu po przeczytaniu - u u u jest git! Pozdrawiam - baba
zak stanisława Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 cha cha cha mię ty mnie możesz pocałować w słońce pod spodniami ????? hmmm, ale tam słońce nie dochodzi, przekorny Michale ;) kompozycje słowne, zabawa, eksperymentowanie, ale czytam że Pl ma pretensje do żrącego kiełbasę czosnek zasmrodził wrażliwy noosek> czy Pl jest aż tak głodny że każe się całować ;) serdercznie Michale
Bernadetta1 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 to słonce pod spodniami intrygujące;)...jest melodia w tym wierszu i chyba o to chodziło:)pozdr.
czarna porzeczka Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 kiedy byłam mała zagnano mnie do filharmonii w moim mieście kompozytor "dzieła" pożyczył dwie beczki po ropie chyba z pobliskiej zajezdni wsypał w nie kamieni i w trakcie "koncertu" kazał taczać po sali po schodkach między rzędami efekt był piorunujący - beczek nie umyto i na podłogę wylały się resztki oleju napędowego jego smród pamiętam do dzisiaj! pozdrawiam
myślątko Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 odgłos chrzęszczenia kiełbasy w żuchwie (:le Ra :) to chyba fajny dźwięk?
JacekSojan Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 jajcarz! :) ale to dobry przykład zabawy słowem w konkretnej sytuacji w jakiej znalazł się peel; dziewica zawsze ratuje życie - zwłaszcza wawelskim smokom, bo to ich ulubione danie; :) J.S
Rekomendowane odpowiedzi