Koval_ZNowin Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 wczoraj zbyt uporczywie stukałeś w kalendarz nie otworzył spotkaliśmy się na tej samej stronie co słońce z księżycem doprowadzając do zaćmienia nie doganiaj nie znasz uciekiniera tylko moje tęczówki w kącikach oczu mąka na dłoniach bliska śniegu odciski i tak zostaną dni spadają same
zak stanisława Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 wczoraj zbyt uporczywie stukałeś w kalendarz nie otworzył i dobrze, bo jeszcze czas na otwarcie nowego kalendarza hi hi podoba mi się wiersz, taki enigmatyczny jak zaćmienie słońca? czy księżyca? pozdro:D
Krzysztof Leśniak Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Super, bardzo na tak :)) Czy mógłbyś mi pomóc zinterpretować ostatnie 4 linijki? O ile z pierwszymi strofami dałem radę (przynajmniej tak mi się wydaje), to z ostatnimi głowie się i głowie i nie mogę wymyślić nic co ma głębszy sens. Pozdrawiam ciepło.
teresa943 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Spróbuję pofantazjować... Peel wspomina (zwraca się) kogoś, kto nie jest mu obojętny... może mijający czas ich oddalił albo ta druga osoba zainteresowała się kimś innym lub powraca myślami do kogoś, kogo już nie ma? Peel radzi, aby nie gonić za uciekającym czasem... pamięć i tak zostanie, a dni przemijają same...wkrótce spadnie śnieg (nowe, jaśniejsze dni?) ; może trochę pogmatwałam, ale co tam ja...skad mogę wiedzieć, co siedzi w głowie Autora...hehe :))) Wiersz mi się podoba jak wiele Twoich :))) Serdecznie pozdrawiam i słonecznie i księżycowo -Krysia.
Koval_ZNowin Opublikowano 4 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zacmienie obustronne, miło mi że się podoba:) pozdrawiam serdecznie
Koval_ZNowin Opublikowano 4 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chodzi prze wszystkim oto że czasu się nie przyśpieszy, przestawiając kalendarz, to musi nastąpic samo pozdrawiam serdecznie
Koval_ZNowin Opublikowano 4 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Spróbuję pofantazjować... Peel wspomina (zwraca się) kogoś, kto nie jest mu obojętny... może mijający czas ich oddalił albo ta druga osoba zainteresowała się kimś innym lub powraca myślami do kogoś, kogo już nie ma? Peel radzi, aby nie gonić za uciekającym czasem... pamięć i tak zostanie, a dni przemijają same...wkrótce spadnie śnieg (nowe, jaśniejsze dni?) ; może trochę pogmatwałam, ale co tam ja...skad mogę wiedzieć, co siedzi w głowie Autora...hehe :))) Wiersz mi się podoba jak wiele Twoich :))) Serdecznie pozdrawiam i słonecznie i księżycowo -Krysia. W mojej głowie to różne myśli siedzią, ale każda interpretacja jest w mniejszym czy większym stopniu trafna. Z tym śniegiem trafnie, spadnie i będzie jaśniej bo śnieg ma w końcu duże albedo:) również słonecznie i księżycowo:)
złamane skrzydło Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. co to znaczy- wczoraj zbyt a dzisiaj skup? to musisz poprawić nie rób enterozy- to jakaś choroba czy co, w większosci wierszy tak jest, zobacz czy nie lepiej brzmi: wczoraj zbyt uporczywie stukałeś kalendarz nie otworzył :):):) kłaniam się
Koval_ZNowin Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. co to znaczy- wczoraj zbyt a dzisiaj skup? to musisz poprawić nie rób enterozy- to jakaś choroba czy co, w większosci wierszy tak jest, zobacz czy nie lepiej brzmi: wczoraj zbyt uporczywie stukałeś kalendarz nie otworzył :):):) kłaniam się ale gdy jest wczoraj zbyt, można te wczoraj uznac za żart, pozdrawiam serdecznie
zak stanisława Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 no wlaśnie ten zbyt pasuje, bo wczoraj, mam na mysli przeszłosć, był zbyt, a dziś jest kryzys można i tak odczytać, uważam ze dobre 'enterozy ' cmok Kovalu!
Koval_ZNowin Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. każdy ma swoje zdanie. Cieszę się że podzielasz moje cmok odwzajemniający:)
Ewa_Kos Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 i nie pomogą kombinacje wszelkie - czas wie swoje i tak już dzostanie:)) Masz ciekawy ogląd na te sprawy i fajnie je zapisujesz:))) Pozdrawiam serdecznie:)) Ewa
Koval_ZNowin Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. każdy ma swój język:). dzięki pozdrawiam serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi