Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

rozpościerając wokół siebie mgłę
jakby była jedyną nieprzeludnioną
samotnością
rozpasam się w niej

tylko tam jest na tyle chłodno
żebym mogła oddychać
z supłem na języku

boję się
ludzie mnie bolą

bliżej byłoby mi jedynie do tych
którzy w drutach widzą pięciolinie

Opublikowano
ludzie mnie bolą

rozpościerając wokół siebie mgłę
jakby była jedyną nieprzeludnioną
samotnością
rozpasam się w niej

tylko tam jest na tyle chłodno
żebym mogła oddychać
z supłem na języku

boję się

bliżej mi do tych
którzy w drutach widzą pięciolinie

??? a tak?
Opublikowano

Stasiu, wczuwam się, wczuwam..
na pewno usunę "mi" z drugiej całostki, reszty póki co nie zmieniam, bo wiersz jeszcze dla mnie za świeży na grzebanie w nim:)

Adamie, dziękuję za zwięzły i sensowny komentarz, pomyślę..:)
Marlett, dla mnie tytuły to w ogóle jest ciężka rzecz;/

Bernadetto1, kłaniam się:)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Mamo od północnej strony moich myśli zielenieje poezja i po starym drzewie  pępowinową schodzi do korzeni  głębiej  coraz głębiej bliżej    gdzie wyraźnie słyszę rozmowy nieodbyte  tak jak umówilibyśmy się  przed życiem dotrzymałaś słowa    dziś  widzę różnicę w tłumaczeniach  z języka boskiego na ludzki i odwrotnie    dziękuję       
    • @iwonaroma Tylko, że w uszach wciąż Bałkanica ;)
    • @Berenika97 dzięki za fajne czytanie @Jacek_Suchowicz ja nie propaguję alkoholu
    • Papier   Miłość brnie dalej, kręci się w koło los jest kręty, okrągły we wszystkim pokłada nadzieję   Miłość zaczyna się od końca od pożądania dziś papierowego, ono nie zazdrości   Miłość kończy się się papierem zapisanym krwią długopisów, które we wszystko wierzą   Nożyce   Miłość tnie więzi nie potrzebne na sali operacyjnej, która nie cieszy się z niesprawiedliwości   Miłość rodzi materialne owoce  społecznego dobra i porozumienia, które współweseli się z prawdą   Miłość nosi trudy każdego dnia, od 8 do 16 rozmyślając o kolejnym odcinku który nie szuka poklasku   Kamień   Miłość jest twarda którą uderzeni zostali Ci, co do niej nie przystali ponieważ nie unosi się gniewem   Miłość daje wieczne życie tym którzy osiągają więcej i więcej, bo "więcej" nie szuka swego   Miłość organizuje życie dobre twardo trzymając struktury władzy, które nigdy nie ustają   Papier, nożyce, kamień   Jak gilotyna dla tych,  którym przeczytano wyrok, gdy usuwany jest kamień przeciwwagi   los i pytania, na które nikt nie chce dać odpowiedzi bowiem je ukrył w nienawiści i wszelkich jej pochodnych.
    • @Charismafilos    Dzień dobry .                     Dziękuję za uznanie .                                                                           Miłego dnia . Pozdrawiam 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...