adolf Opublikowano 1 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Jak dziwnie się liczy nie swój własny czas Patrząc na zegara wahadło zbyt ciężkie Co zamiast spowalniać w dół pociąga świat pospieszając chwile aby trwały… wiecznie. I chociaż przygasną, będą żyły póki Na zegara tarczy kłosy ze wskazówek Ziarno nowych sekund wytworzą dla ludzi Dając pokoleniom śmierci poczęstunek Potem zaksięgują p o z o s t a ł e dni Karzą wieka trumien powoli rozsłaniać Akt niepowtarzalny powtarzając by W sekundę nauczyć ludzkość umierania
Magda_Tara Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Nie znosisz pochwał, więc nic nie opowiem, nie chcę dostać kopa z samego rana Pozdrawiam.
adolf Opublikowano 2 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie ; powższe pposty to część wymiany zdań nie związanej z wierszem a zaczepakim aAdeli :P ezięk iza wlgąd pozdr.
Bernadetta1 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Adolf :)...ja lubie wiersze rymowane i to w takim własnie klimacie, wiec nie moge byc obiektywna:)...bardzo na tak:0pozdr
Almare Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 - perpetum mobile ? może taki tytuł ? - wiersz na plus. -pozdrawiam.
Waldemar Talar Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Wiersz zmusza do refleksji - a więc zdał egzamin. Podoba się takie rozważanie Waldkowi. udanego dnia życzę
Agata_Lebek Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Jak dziwnie się liczy nie swój własny czas Patrząc na wahadło zegara zbyt ciężkie Co zamiast spowalniać w dół pociąga świat pospieszając chwile aby trwały… wiecznie. I chociaż przygasną, będą żyły póki Na tarczy kłosy wskazówek Ziarno sekund wytworzą dla ludzi Dając pokoleniom śmierci poczęstunek Potem zaksięgują p o z o s t a ł e dni Karzą wieka trumien powoli rozsłaniać Akt niepowtarzalny powtarzając by W sekundę nauczyć ludzkość umierania Pewnie rozpieprzyłam jakąś regułę, ale tak widzimisie ;) Pozdr.
Baba_Izba Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Byłam, przeczytałam, wiersz jak zwykle u Ciebie - dający dużo do myślenia. Podoba się. A ten jeden, jedyny przecinek; ciekawa jestem, dlaczego taki samotny? A może - aż jeden? Bo ja tak sobie pomyślałam: (możliwe, że dorobiłam ideologię) że on jest taki samotny, jak jest samotnym umierający człowiek. Każdy musi przeżyć swoją śmierć sam, obojętnie ile przy nim będzie osób. Serdecznie pozdrawiam - baba
teresa943 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Bardzo refleksyjny wiersz na temat nieuchronnej przemijalności życia; zamyśliłam się... bardzo na tak :) Serdecznie pozdrawiam.
zak stanisława Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 afolfi bardzo fajnie, super rymy pozdrawiam ciepło
adolf Opublikowano 2 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Super pomysł, biorę ;))))) Idealnei się wpasowuje w całość ;) dzięki za radę i wgląd ;p pozdr
adolf Opublikowano 2 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) na szczęście nikt nam nie karze byc obiektywnym :) dzięki za wgląd :) pozdr.
adolf Opublikowano 2 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) na szczęście nikt nam nie karze byc obiektywnym :) dzięki za wgląd :) pozdr.
adolf Opublikowano 2 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo dziękuję :) pozdr
adolf Opublikowano 2 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Dzieki Agato twoją wersję drugiej strofy bniorę i postaram się dosylabiozowac i wstawić do wiersza, dzięki za rady i pozdrawiam I chociaż przygasną, będą żyły póki Na tarczy kłosy wskazówek Ziarno sekund wytworzą dla ludzi Dając pokoleniom śmierci poczęstunek pozdr.
adolf Opublikowano 2 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale mnie wszyscy sdzisiaj obdarzają prezentmai, to też mi isę podoba, i przecinek zostaje czyniąc formę czescią mysli :)))) dzięki za wgląd i pozdr i Każdy musi przeżyć swoją śmierć sam, obojętnie ile przy nim będzie osób. dokładnie, o to mi chodziło :) pozdr.
adolf Opublikowano 2 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki :)
adolf Opublikowano 2 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki :) pozdrawiam
ireneusz paprocki Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 wiersz na najwyższym poziomie pióra. Nie można mu nic zarzucić ,tylko powinno się stanowczo stwierdzić , że poziom artyzmu jest, a nawet powiem wyżej niż lutnia Różewicza z poważaniem pozdrawiam
Marlett Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Jak dziwnie się liczy nie swój własny czas -11 Patrząc na zegara wahadło zbyt ciężkie - 12 Co zamiast spowalniać w dół pociąga świat -11 pospieszając chwile aby trwały… wiecznie.12 I chociaż przygasną, będą żyły póki -12 Na zegara tarczy kłosy ze wskazówek -12 Ziarno nowych sekund wytworzą dla ludzi -12 Dając pokoleniom śmierci poczęstunek -12 Potem zaksięgują p o z o s t a ł e dni -11 Karzą wieka trumien powoli rozsłaniać -12 Akt niepowtarzalny powtarzając by ---11 W sekundę nauczyć ludzkość umierania -12 Adolfie przyjmij moje gratulacje!:))) PozdrawiaM.
Rekomendowane odpowiedzi