gracjana Opublikowano 30 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 niech życie będzie wykrzyknikiem a nie znakiem zapytania! chodzę po świecie od samego rana odbijam tony bijące powietrzem zamknięte w zielonej barwie działają kojąco niekoniecznie muszę wszystko słyszeć zawsze byłam linią krzywą posmakować poprzecinać na części rozgryźć niejasne analizy w dali ktora jest jednocześnie bliskością uprawiam cierpliwość
Bea.2u Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. rozgryzamy analizy dali, która jest bliskością - budzi dziwne skojarzenia chyba niezamierzone.. całość przemawia, przynajmniej do mnie. pozdrawiam
Hania K. Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Nie zachwycił mnie ten wiersz, taki bez ikry. Hania.
Pancolek Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 rozgryźć ==> ort. Jedyny wers, który bym zostawił:zawsze byłam linią krzywą Poza tym widzę refleksję autorki, która zupełnie mnie nie zainteresowała, bo ten tekst jest o niczym ;) Jesteś wędrowniczkiem, który chodzi; tu cię wiaterek orzeźwi, tam soczysta trawka zachwyci, gdzie indziej robisz 'niejasne analizy', które brzmią bełkotliwie. Nie podoba mi się, gracjanko, tym razem. Ale czekam na następny. Pozdrawiam Pancusiowo
gracjana Opublikowano 2 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Bea.2u - szkoda ze nie napisalas jakie? pozdr. G Pancolek - dzieki. i takie chwile sa potrzebne (-; pozdr. G
Bea.2u Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. logicznie: rozgryzamy analizy - albo traktujemy słowo rozgryzanie w znaczeniu rozwiązania problemu i wtedu w zestawieniu z analizy nie ma to sensu. - albo w znaczeniu przegryzania na fragmenty, fragmentowania czegoś, rozkładania na części i wtedy też nie ma to sensu, bo analiza jest systemem spójnym niepodzielnym. tak więc operacja na dali raczej nieudana. chyba tylko mnie się wiersz podobał, więc pewnie nie zmienisz tego "rozgryzania analizy", a szkoda, bo myśl z "dalą, która jest jednocześnie bliskością" była fajna, budzi dowolne skojarzenia i dobrze. w nawiązaniu do motta wiersza całość prowadzi nas linią krzywą i to lubię szczególnie. pozdrawiam PS. a z czym mi się pierwotnie skojarzyło to nawet ja już nie chcę wiedzieć ;)
gracjana Opublikowano 2 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 fajnie, ze wrocilas(-: rozgryzc w znaczeniu zrozumiec, albo wciaz na nowo probowac... dal - mialam na mysli przeszlosc, ktorej skutki towarzysza przez cale zycie. no, ale rozgadalam sie (; dzieki pozdr. G
Bea.2u Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 wg mnie w tym wierszu cierpliwie błądzisz. tą linią krzywą wiążesz elementy układnaki. ja tam lubię kręte ścieżki, nigdy autostradą przed siebie :) "rozwiązywanie analiz" nadal zgrzyta, ale co tam, jak w życiu.. ;) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi