Henryk_Szulc Opublikowano 25 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 I już moje imię ryje dłuto w marmurze Lecz ja nie umrę, przed śmiercią stchórzę Ucieknę, schowam się w zakamarku duszy Stąd żadna siła mnie nie ruszy Choćbym się tułał w samotnej głuszy... Tylko że, mowa sumienia kamień serca skruszy Wyciągnie ze studni, ciemnej duszy strony I odda śmierci dług niespłacony Sumienie jest zdrajca wszytym pod skórę Głosem którego nie słychać danym przez górę Góra to ojciec, święty duch, anioł struż Zwał jak zwał, gdy śmierć tuż tuż
andrejch Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 tylk otak dalej tylko tak dalej
Henryk_Szulc Opublikowano 25 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Dziekuje bardzo. Widze ze mam swojego fana na tych stronkach. To bardzo mile. Pozdrawiam serdecznie i zycze wszystkiego dobrego. ;o)
aluna Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Piękny wiersz ,przemyślany... z zwartością ironii!pozdrawiam
nAzGuL22 Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 I już moje imię ryje dłuto w marmurze Że niby imię coś ryje? To ono tak może? A nie miało być czasem " I ryję dłutem moje imię w marmurze" Lecz ja nie umrę, przed śmiercią stchórzę- o co chodzi? W kontekście do pierwszego wersu? Trzy rymy pod rząd? Brawo!!! A gdzie rym do skruszy?
Henryk_Szulc Opublikowano 27 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Wiesz nAzGuL22, podstawowka to za malo by rozumiec poezje. Pozdrawiam serdecznie. ;o)
nAzGuL22 Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Odnosi się to również do pisania :)
Henryk_Szulc Opublikowano 27 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Wszystkiego dobrego i powodzenia zycze. ;o)
Rekomendowane odpowiedzi