Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• moja ojczyzna to piękny kraj tu zloty październik barwny maj ma drogi ku szczytom się pnące maki i stokrotki latem kwitnące tu są pola lasy Jeziora i rzeki bursztynowe morze i piaszczyste brzegi piękne wsie osady i miasta tu dzieci i młodzież  spokojnie dorasta moja ojczyzna ma swoje piekło ma swój raj tu śliczne sady ogrody parki oraz sosnowy gaj ma swoje mądre szkoły i uczelnie ludzi bogatych i żyjących biednie tu kina symfonie teatry i kawiarnie chłopcy i dziewczęta wyglądające zgrabnie moja ojczyzna to kraj miłości wolnego słowa i wolności  
    • @Somalija   Nie interesuje mnie Donald Trump: w świetle międzynarodowego prawa (Międzynarodowy Trybunał Karny) jest on obok Joea Bidena, Benjamina Netanjahua, Władimira Putina i Wołodymyra Zełeńskiego - zbrodniarzem wojennym i tyle na temat, jeśli chodzi o erotyki - osiemdziesiąt procent pani tekstów to nic innego jak erotyki, dziękuję za rozmowę i miłego dnia.   Łukasz Jasiński 
    • Świetny wiersz:) no cóż trochę się obnażamy w poezji to fakt, ale taka już nasza:" przypadłość"  serdecznosci:):)
    • lubię jak rosną we mnie słowa karmię je milczeniem i czekam aż dojrzeją usta
    • To miło z pani strony... A tak przy okazji: jako temat poboczny - złożyłem dziś oświadczenie o liczbie osób zamieszkujących moje mieszkanie (lokal socjalny) na biurko Administracji DOM Konduktorska - wpisałem sam siebie jako osobę - najemnik - administracja mi wynajmuje mieszkanie, więc: ja - najmuję i pedałem dane kontaktowe: 730270781 (tylko: SMS-y) i na samym końcu dodałem:   Jestem osobą niesłyszącą i jako pracownik Archiwum Akt Nowych miałem szkolenie z Obrony Cywilnej, inne dane kontaktowe:   - [email protected]  - [email protected]  - poezja.org (Łukasz Jasiński)   i podpis - Łukasz Jasiński,   nomen omen: w administracji - dział informacji - jest pomarańczowe kółko z niebieskim trójkątem w środku - to znak Obrony Cywilnej, natomiast: pomarańczowe kółko z czarnym trójkątem w środku to Pojazdy Specjalne - można je zauważyć na wojskowych sprzętach, jasne: napisałem drukowanymi literami - mój charakter pisma trudno odczytać.   Łukasz Jasiński 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...