Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

twoje imię tylko błyszczy
reszta liter – zwykła biała
biała ich melodia
smutna pusta

z rozbiegu czasu
życie startowało
czas to życie zmienia
psuje

dźwięk już bezimienny
na pustyni – nie wołam
blednie jakby sen
w oparach obojętności

pod strzechą rozumienia
rzucę piórem
imię skreślę
bo już nic nie znaczysz

Opublikowano
CYTAT (Kai Fist @ Jul 15 2003, 07:05 PM)
o jedo biała za dużo... czasu....czas
a o treści do nie mam zdania, mojemu gustowi nie pasuje..., nie czuję uczuć ani klimatu.

Pozdrawiam.

dlaczego
Opublikowano
CYTAT (Kai Fist @ Jul 16 2003, 12:35 PM)
dlaczego?
ponieważ, przed przeczytaniem, w trakcie, i po czułem się tak samo, Twoje słowa na mnie nie oddziałały, nie poczułem klimatu i uczuć...i tyle.

Pozdrawiam.

przecież pisze wiersz dla siebie a nie dla was
Opublikowano
CYTAT (Renata @ Jul 16 2003, 07:56 PM)

a to jest chyba forum...
ja też napisałem kilka wierszy, cześć spotkała się z dobrym przyjęciem, ale i tak większość została skrytykowana mocno.
ja pisze dla siebie, jak ty, ale chcę poznawać opinie innych, nawet jeśli w 99% będą złe, a zdanie, które Ty napisałaś jest dla mnie całkowicie bezsensowne, to jest forum na którym każdy może publikować, a jaki jest tego cel?, właśnie! każdy może napisać swój własny komentarz, szczególnie, że jest to forum dla zaawansowanych...
Opublikowano
CYTAT (Kai Fist @ Jul 16 2003, 09:06 PM)
CYTAT (Renata @ Jul 16 2003, 07:56 PM)

a to jest chyba forum...
ja też napisałem kilka wierszy, cześć spotkała się z dobrym przyjęciem, ale i tak większość została skrytykowana mocno.
ja pisze dla siebie, jak ty, ale chcę poznawać opinie innych, nawet jeśli w 99% będą złe, a zdanie, które Ty napisałaś jest dla mnie całkowicie bezsensowne, to jest forum na którym każdy może publikować, a jaki jest tego cel?, właśnie! każdy może napisać swój własny komentarz, szczególnie, że jest to forum dla zaawansowanych...

klepiesz bez sensu

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @hollow man   Pięknie to ująłeś. Ta "widownia" rzeczywiście żyje własnym rytmem. Mam dokładnie to samo wspomnienie z wizyty w Muzeum Emigracji - ten moment, gdy wychodzisz z wystawy o wielkich nadziejach pasażerów MS Chrobry i spoglądasz na pirs, czując ten sam wiatr, co oni. To miejsce ma w sobie coś magnetycznego, co trudno opisać, a Tobie udało się to zamknąć w słowach. Makieta MS Batory, warunki w jakich płynęli ludzie do Nowego Świata - działa na wyobraźnię, tym bardziej, że wśród emigrantów znalazła się część rodziny. Pozdrawiam.   
    • Nie wiem czy wiesz, że w staropolskim żywot oznaczał brzuch (stąd w tłumaczeniu pozdrowienia anielskiego ostało nam się "błogosławiony Owoc Żywota Twego"). Czytając to w ten sposób, z Twojego olejowego wysmażonia wychodzi nam trochę takie masło maślane, moim zdaniem. A może można było to napisać prościej i przystępnej. Bez potrzeby tłumaczenia czytelnikowi autorskich intencji. Pozdrawiam.
    • @Berenika97 Jest w tekście tęsknota za czasami, w których kształtowała się tożsamość podmiotu lirycznego oraz ból. Idąc za Carlem Gustavem Jungiem, widzę to w kategoriach konfrontowania się z prywatnym mitem. Piękne i ciekawe.
    • @jjzielezinski   Serdecznie dziękuję za gratulacje i tak miłe słowa.  Informacja o Twojej 106-letniej Babci zrobiła na mnie ogromne wrażenie. To niesamowite, że mamy jeszcze możliwość czerpać z doświadczeń osób, które na własne oczy widziały historię naszej Ojczyzny. Z przyjemnością przeczytam wspomnienia Pani Anieli.  Proszę przekazać Babci moje najszczersze wyrazy uznania i najcieplejsze pozdrowienia. @Mitylene   Bardzo dziękuję!    Dziękuję za to piękne zatrzymanie się nad moim tekstem. Cieszę się, że ta cisza wybrzmiała tak wyraźnie.   Serdecznie pozdrawiam. 
    • Gdzie znajduje się koniec żywoleja? Wpadam coraz głębiej. Czerwona skóra na moim cioleju. Nie mam pojęcia, gdzie głębić dalej? Jaki kierunek mam obrać? Żółć na skórze wyrosła mi jak zielona trawa na łące. Kwiaty tańczą i mnie podkręcają. Nie mam pojęcia. Czy ja marzę? Może. Skok w głęboki olej powinien mi pomóc. Sen, a raczej koszmar zniknie na zawsze.   *żywolej = żywot *Ciolej = ciało
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...