Baba_Izba Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 słońce przysypia z dala od miasta przymyka oczy ludziom gładzi troski wiewiórkom napusza porudziałe kity trwa jesienna parkowa sjesta szmer uschłych liści otacza ławkę kołysze lekko nuci kołysankę siadasz wiecznotrwała prosto z fotografii w śmiesznym płaszczyku w żółtą kratkę jestem tobą przeglądasz się we mnie jak to jest być teraz cieszyć się istnieniem dzisiaj to dawniej rzucone w głąb studni wierne echem zwielokrotnienie kiedy czaruje jesienne słońce zadumę ubiera w jesionkę kraciastą a może zatrzymał czas tamtą chwilę albo park ze mną na lata zasnął?
Mateusz-_Ulvhedin Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Pięknie uchwycona chwila :) Bardzo mi się podoba :) bardzo ciepło, ale i ztęsknotą(przynajmniej tak odczytuje ;) ) najbardziej spodobała mi się 2 i 4 strofa :) Serdecznie pozdrawiam... :)
teresa943 Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Cudowne to "zamyślenie" i takie sercu bliskie. Czyż nie wracamy do minionych chwil, które przeżyliśmy? Są w nas jakby zatrzymane w kadrze...a jesień w sposób szczególny je na nowo odtwarza.kiedy czaruje jesienne słońce zadumę ubiera w jesionkę kraciastą a może zatrzymał czas tamtą chwilę albo park ze mną na lata zasnął? Obudziłaś we mnie wspomnienia. Piękne :)))) Serdecznie pozdrawiam -Krysia.
kasiaballou Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jestem tobą przeglądasz się we mnie - metafizyka, ciekawy zabieg. "coraz to głębiej" - wydaje mi się, że to niefortunny zwrot, źle mi się w tym miejscu czyta. Klimat Babo taki Twój; ciepły, mądry i budzący refleksje. Pozdrówki :)) kasia.
zak stanisława Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 refleksyjnie się zrobiło, jesiennie, a tu na dodatek deszczysko, słowem w kratke płszczyk nosi jesień dobre Babo! cmok
Baba_Izba Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo mi miło, dziękuję Ci za odwiedziny i ciepłe słowa - Mateuszu. Odwzajemniam pozdrowienia, odsyłam z uśmiechem - baba
Baba_Izba Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, tak, te randki parkowe! Teraz tylko drzewa świadczą o upływie czasu, bo my - ci sami! Przynajmniej w środku. Dziękuję, ślę uściski - baba
Baba_Izba Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Stenko! Już na stałe, czy przelotem? Jak Ptaszyna? Bardzo miło, że zajrzałaś, dziękuję, deszcz jesienią - też ma swój urok; potem milsza jest zima i wiosna. Tak, nosi w kratkę. Milion serdecznosci - baba
Baba_Izba Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jestem tobą przeglądasz się we mnie - metafizyka, ciekawy zabieg. "coraz to głębiej" - wydaje mi się, że to niefortunny zwrot, źle mi się w tym miejscu czyta. Klimat Babo taki Twój; ciepły, mądry i budzący refleksje. Pozdrówki :)) kasia. Kasiu! Zawsze bardzo cenię sobie Twoją obecność i rzeczową krytykę. Masz słuszność, najpierw to miało być odbicie w zwierciadle wody; ale "zwierciadło" mi nie leżało, zmieniałam, no i też mi się to nie podoba. Muszę coś zrobić, pomyślę, może się uda. Jednak u siebie trudniej się dostrzega błędy, ktoś z zewnątrz widzi wyraźniej. Dziękuję serdecznie i macham Ci łapką - baba
Rekomendowane odpowiedzi