a nurz? Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Dziecko obudzi się o szóstej, koń będzie rżał pod drzwiami stajni. Jeśli się nie obudzisz, jakaś część świata się zatnie-to zmienia postać rzeczy na tyle, że można zostać na dłużej. Bo potem jest gorzej; rzucanie słów na wiatraki, strzelanie do komarów z diamentów i inne rozrywki, które zostają człowiekowi, gdy wyjdzie z założenia, że da radę i trzaśnie drzwiami. Teraz przyznaję ci rację. W wojnie z szatanem, duszą i ciałem wyżej dupy nie podskoczysz. Strzelasz z procy w słońce, dostajesz między oczy kulę ziemską. I tak o wszystkim w ostatecznym rozrachunku zadecyduje drobiazg, życie darowane mrówce, suchar rzucony psu. Wiem o tym, dlatego tego listu nigdy nie dostaniesz.
Judyt Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 niezbyt mnie przekonuje twardy język :)ciepłoniaście
Waldemar Talar Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Może się mylę ale wiersz wart głębszej analizy . Jak czas pozwoli to wrócę tu jeszcze a nurze. pozd.
Bernadetta1 Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 zbyt ostro zabrzmiało jak dla mnie...pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi