teresa943 Opublikowano 31 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 przyszłam przed innymi w listopadowej zadumie z tobą powspominam minione i tamtą jesień rzucała pod nogi liściaste motyle bombardowała nas rudym gradem a roześmiane słońce jak dziecko zalotnie zaglądało nam w oczy z gęstwy potarganych włosów wyłowiłeś żółty kasztanowy listek ciemnobrązowe piegi po brzegach drżącą dłonią ściskałeś długo w odwróconym wzroku przelotny cień mignął nic to kochana to tylko obłok przesłonił światło wtedy jeszcze nie wiedziałam że zaśniesz pod kasztanem
Zbyszek_Dwa Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 Bardzo osobisty i wzruszajacy wiersz, Teresko. Już sam początek wciąga. Ładny i głęboki. Zmusza do zadumy. Pozdrawiam serdecznie :)))
Koval_ZNowin Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 tak zgadzam się, osobisty i wciąga, jesień zawsze nastraja, żeby trwała pozdrawiam serdecznie
teresa943 Opublikowano 31 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zbyszku! Listopadowy nastrój zawsze budzi osobiste refleksje...jest to czas szczególnej zadumy...często bardzo osobistej... Dziękuję. :))))) Serdecznie pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 31 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się, że wciągnął nastrój... masz rację...jesień budzi zadumę i wspomnienie... Dziękuję. :))))) Serdecznie pozdrawiam.
adolf Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 rzucała pod nogi liściaste motyle bombardowała nas rudym gradem a roześmiane słońce jak dziecko zalotnie zaglądało nam w oczy tereskowo :) czyli lirycznie z taką nutką melancholi, fajnei isę cyzta, to się najbardziej podobaco wkleiłem :) pozdr.
Mateusz-_Ulvhedin Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 bardzo piękny i smutny wiersz. Bardzo mnie wzruszył... i pointa smutna, Bardzo piekny wiersz :)) Serdecznie pozdrawiam... :))
teresa943 Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Adolfie! Z całego serca dziękuję. :)))) Serdecznie pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mateuszu! Taka trochę melancholijna zaduma akurat na czasie...listopad... Dziękuję :))) Serdecznie pozdrawiam.
Baba_Izba Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Lubię jesień, nawet tę mglistą i deszczową, ale wolę złocistą - słoneczną. Początek listopada - skłania do zadumy. Jak w Twoim wierszu. "rudy grad" - słowa dawnej piosenki o kasztanach. Zastanawiam się nad samym zakończeniem: czy konieczne to dopowiedzenie: "na zawsze"? Serdecznie pozdrawiam - baba
teresa943 Opublikowano 3 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Moja droga! Właśnie przed chwilą to "na zawsze" miałam skasować. Intuicja? Dziękuję. :)))) Cieplutko pozdrawiam.
Marlett Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Teresko! Wiersz jak szal utkany z klorów jesieni. No i ta piękna listopadowa pointa - piękna:)) Ciepło pozdrawiaM.
teresa943 Opublikowano 3 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marlett! Wzruszyłam się Twoją oceną. Tak pięknie umiesz mówić... Dziękuję. :)))) Serdecznie pozdrawiam.
gabriel p. Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Pani Tereso, skąd tyle smutku? Zaczęła Pani zniczem, zatoczyła Pani piękne liryczne koło życia i zakończyła Pani "pod kasztanem"... Wędrówka po reminiscencjach "minionych"? Na mnie Wszystkich Świętych też tak działa. Pozdrawiam :-)))
teresa943 Opublikowano 4 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szczególnie, gdy się tego realnie dotyka...oj, działa... Dziękuję. :) Serdecznie pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi