adolf Opublikowano 27 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Napródz Przez zarośnięte blaskiem światła dzieje Idźmy chcąc ulżyć pragnieniu wzniesienia Nie przelęknieni lećmy skąd myśl wieje Wiedząc, że noc jest tylko zmarszczką cienia! Przyjmy przez zamków rozstąpione mury I lasów armie zamarłe w ataku Nieśmy na barkach ciała jak snów trumny I o nic walczmy, i walczmy dla smaku! Choć rozeźlone przez nas halabardy Których się ostrza darmo w górę wznoszą Załamią niebo i oślepią gwiazdy Nas nie załamią – oraz nas nie spłoszą! Kiedy ołtarze krzyżem użyźnione Pochłoniem wzrokiem, zwiążemy w źrenicy I pokonamy masek białe zbroje Całość się wtopi w krzyk jeden straszliwy! Nie miejmy czasu myśleć o przegranej Ani się zwycięstw serią nie zadławmy Lecz idźmy dalej, gdzie ciało zabrane Przychodzi znowu opór swój złamawszy! Marzmy by we śnie, ciężkiej marzeń pracy, Przeżyć raz życie, lub zakończyć byt Przejść nad ziemiami, aż kroku nie starczy Aby tak we śnie, wszelkie wyśnić sny!
adam sosna Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 alesz! drogi Panie nie pisze się "marzymy" pisze się - mażymy :):):):):) +++++++++++++
HAYQ Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Wracamy do "szklanych domów" Adolfie ? Całkiem fajny wiersz. Adresat jednak chyba nietrafiony ;)) Scjentyzm wykluczam. Pozdrowienia
Hania K. Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Wydaj te liściki, co do mnie pisałeś.
adolf Opublikowano 29 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ^^ nie wydam :D
Hania K. Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 adolf Wydaj to, gdzie pisałeś: "i nie dorrwnóją mi wielkością, mam talent igeniuzs..."
Almare Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zerwanie z kulturą? -Pani Haniu, to tytuł, który Pani napisała. Upublicznianie czyjeś korespondencji, jest odpowiedzią, na postawione pytanie i stawia Panią...No, właśnie. Gdzie? Proponowane miejsca:kąt, kibel, rynsztok, magiel... -ech!
adolf Opublikowano 30 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zerwanie z kulturą? -Pani Haniu, to tytuł, który Pani napisała. Upublicznianie czyjeś korespondencji, jest odpowiedzią, na postawione pytanie i stawia Panią...No, właśnie. Gdzie? Proponowane miejsca:kąt, kibel, rynsztok, magiel... -ech! ^^ tylko to sa Haniowe [u]urojone[/u] listy, privy czy co tam :D wiec ich tajemnica nei dotyczy ^^
Hania K. Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 Mam prawo, bo to nie ja do siebie pisałam ani nie prosiłam się i pokazuje tylko część, a nie wszytsko. Jakbym miała wydać to, co dostałam na priva, to niektórym włosy z głowy wypadną.
adolf Opublikowano 30 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a jasne ^^
Rekomendowane odpowiedzi