Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

tatułaż z henny

Wiktor_Bukowski

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Jestem katolikiem, ale faktycznie uważam, że Rydzyk to belzebub z Torunia, jak mawia ojciec Palikot.

Budowanie milionowego majątku i zaplecza politycznego na modłę katolicką, gdzie w sumie wiara jest jedynie tłem jest odrażające. Zresztą wszyscy słyszeliśmy jak mohery zachowywały się w Gdańsku i wielu innych miejscach - ciężko tu mówić o jakiejkolwiek klasie, ci ludzie są z cyrku. Najsmutniejsze, że potem każdy katolik musi się tłumaczyć za takich bencwałów i Rydzyka-polityka

;(

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

najsmutniejsze jest to, jak Autor napisał tytuł
rzeczywiście, tytuł jest łużekający ;(

są katolicy i pseudokatolicy. katolik wierzący w Boga i katolik wierzący w Kościół (spore uproszczenie i odniesienie wyłącznie do moherów, ale niech będzie). nie powinno się zatem kazać katolikowi tłumaczyć z Rydzyka - polityka, bo to przejaw ciasnoty umysłowej.

tyle, pozdrawiam.

tytuł łużekający żeby henna k się nie domyśliła, i w przypływie moherowego szaleństwa nie usunęła mojego postu heheheeh

swoją drogą zainspirowała mnie , tak tak , wielkie słowa
rozmieńmy je na drobne bo - jak wiadomo tatuaż z takiego specyfiku po jakimś czasie schodzi - prędzej czy później ;P

Urąganie z ludzi jest tym samym, co się zarzuca nam, Katolikom. Tyle, że jak ktoś kpi sobie z wiary, to jest modny, a jak ktoś kpi z tego, kto kpi, jest od razu wyszydzony i wzgardzony. Oczywiście, że nie powinno się urągać w żadną stronę (chociaż wiersze są poddawane krytyce i tutaj już się nie upieram przy swoim), ale wyzywanie ludzi w postach jest naganne, a kolega Bukowski wychodzi na prowadzenie.