Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jestem pierdolonym kundlem
wywyższają mnie śmietniki
nie mylę win z winem
i bełtam czerwień
zaczynając od krwi
macie rację mądrale
ci głodem nasyceni
bogaci biedą
łatwiej niosą sztandary
idąc za głosem

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• jeśli pozwolisz w tobie cichutko może pod powieką w skroni może w którymś z nadgarstków zatętnie   a potem w arteriach i venach delikatnie drgać będę jeśli pozwolisz   i poznam cię jak krew na zawsze i jak krew wracać będę wciąż w te same miejsca    
    • W wiosennym lustrze nieba przegląda się nimfa zielona, szuwary w warkocze splata, na każdym drzewie korona.   Błyskotki - żyjątka srebrne na tafli jeziora układa i ptasim trelem miękkim miłosną baśń opowiada.   O kochanku, któremu oddała swe serce zielone i wszystkie miłosne szepty na złotym brzegu złożone.   Lecz jego serce puste, nieczułe, na wdzięki dziewczyny, gdzie indziej szuka szczęścia, gdzie indziej zaręczyny.   Zaszumiała falami, ze złością brzegi zalała, i rzęsą szmaragdową zazdrośnie zamrugała.   Oj, przepadłeś już chłopcze, co nie chciałeś w niej żony. Zielonym splotem cię zwiąże w wierzbie zostaniesz stracony.   Będziesz wisiał gałęzią nad szmaragdem jej wody i nie odrzucisz przenigdy ni serca, ni tamtej urody.   Więc tak trwa przy jej brzegu, w płaczące drzewo zmieniony, już do końca dni swoich Goplanie przeznaczony
    • @Naram-sin @Auksztulewicz_Kacper – Mozartowi powiedziano: "za dużo nut". Co złego w opisie po całości, zwłaszcza że temat obrazu jest dyskusyjny? No i w tym wszystkim jest wierszowana "nawijka" (sztuka jest sztuczna). Nie wiem, czy Autor miał zamysł popularyzatorski, ale ja kupuję. Pozdr.
    • Gołe są drzewa. Wiatr zabrał resztkę liści i wiele mniejszych gałązek.   Tygodnie temu drzewa nosiły złoto oraz brąz.   Przed miesiącami żyły w pełni.   Teraz gęsta mgła osadza krople. ( Rośliny płaczą)  
    • @Waldemar_Talar_Talar Bardziej za... 4
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...