Bernadetta1 Opublikowano 13 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 wnet cię uśmiechem rozpromienię kwiaty we włosach znów zakwitną miast spinką przypnę je wspomnieniem obwiążę wstążką aksamitną w jeziorze przejrzę się uśmiechem porannej rosy dzbanek cały stanie się sznurem drobnych pereł z nieba obłoki rozsypały cały swój smutek roztargnienie deszczem już zabrzmią struny czułe to mej nostalgii to księżyca co w chmurach skrywa swą zadumę lekko znów szumią potargane w tańcu jesiennym złote liście nie zbiorę myśli są rozwiane szczęście winogron pachnie kiścią
M._Krzywak Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Warsztatowo sprawnie. Wyciąć powtórzenia (na pewno "uśmiechem"), widoczne są pewne odbitki z skądś tam ("kwiaty we włosach potargał wiatr ;), jednak czyta się to dobrze. Pozdrawiam.
zak stanisława Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 witaj liryczno Bernadettko, pozdrawiam cieplo z plusem pa
Bernadetta1 Opublikowano 14 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oooo..jakże mi miło Michale:)...dziekuje za odwiedziny:)...te kwiaty we włosach tez mi troche nie pasują;)...poprawek dokonam obiecuję:)..pozdrawiam ciepło
Bernadetta1 Opublikowano 14 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj Stasiu cieplutko i jesiennie:)...troche zabiegana jestem ostatnio:)...samo życie;)...pozdrawiam i dzieki
teresa943 Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Bernadetko! Bardzo lubię te Twoje liryki i przyznam, że brakowało mi ich przez dwa tygodnie (tyle mnie nie było). Bardzo mi się podoba, czy z poprawkami czy bez...chwyta za serce. :)))))) Serdecznie pozdrawiam.
a._mrozinski Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 A mi jakoś niezbyt.. chyba wolałbym to bez rymów, może nie tak ładnie, ale bardziej spójnie i sensownie. Arek
Dariusz Sokołowski Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 Może być. Ciekawy.
Bernadetta1 Opublikowano 15 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Darku:)..pozdrawiam:)
Bernadetta1 Opublikowano 15 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może by i spójniejsze było, ale nie czuje sie specjalistką od wierszy białych:):)....jakoś mi nie leżą:)...pozdrawiam
Judyt Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 z nieba obłoki rozsypały co w chmurach skrywa swą zadumę -znalazłam dwie liryczne perły :)ciepłoniaście Bernadetto
Bernadetta1 Opublikowano 15 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki Judytko:)..miło że jestes u mnie...pozdrawiam:)
Marek Michał Mazurek Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 A gdyby pierwszą strofę tak? wnet cię uśmiechem rozpromienię kwiaty we włosach znów zakwitną miast broszką przypnę je wspomnieniem obwiążę wstążką aksamitną Cmokuś
Ewa_Kos Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 ciekawa propozycja powyżej - unikniesz podwójnej wstążki:)) Całość fajna i nastrojowa:)) Pozdrawiam jesiennie:))) EK
lubię latawce Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 ja w zasadzie mogę przyczepić się do tematyki: ludu mój, czy Wy wszyscy tacy szczęśliwi? ;P warsztatowo - z mojego pkt widzenia - ok (ale ale rymy typu "czułe - zadumę" nie podobają mi się :P ) do przodu jest, może warto spróbować już sił w innej konwencji i porzucić tę bezczelnie "ugładzoną" formę ;P /toż rymy gwałtem są na uczuciach :PP żartuję. serdeczności angie
Bernadetta1 Opublikowano 16 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cześć Mareczku:):) popatrz jaka ja jestem roztrzepana ...miało być spinką:):) teraz dopiero poprawiłam:)...kurcze nawet przepisać nie potrafię;);) Cmokuś
Bernadetta1 Opublikowano 16 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki Ewciu:)...poprawiłam już zgodnie z oryginałem...dzieki za wizyte i pozdrawiam:)
Bernadetta1 Opublikowano 16 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki Latawcu Miły:)...hmm wiersze białe to dla mnie trudny temat, ale kiedyś pisałam coś tam...wiec?...moze?...pozdrawiam ciepło
Bernadetta1 Opublikowano 17 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Teresko:)..sorry wybacz że przeoczyłam Twoja obecność...kajam sie jak moge:):)...dzieki serdeczne za wizyte i miłe słowo
Rekomendowane odpowiedzi