Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Biorę cię Al dente I językiem rozprowadzam Wdycham cię Namiętnie I we śnie zakładam Zakładam twoje gorąco Na stopy i piersi moje Wyciągam ramiona drżąco Że to tylko sen się boję Śnię we śnie sen Dobry czuły i czysty Ulubiony – właśnie ten Tyś to czy nie tyś ty? Ze snu do snu się budzę Martwego szarością i deszczem Snu w którym jęczę i marudzę Czy zasnę do ciebie raz jeszcze?
Mea Liberta Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ciekawy wiersz... z początku chciałam zwrócić Twoją uwagę na "moje" w ósmym wersie, uważam, że to zbędne. Ale dopiero w późniejszej fazie zauważyłam rymy:))) Podoba mi się łaciński zwrot - ale nie wiem, co znaczy "al"...:( może "całym zębem"? Pozdrawiam - Liberta:)
Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Eh, sama muszę się skrytykować - metodą Zgredka chyba: "Niedobra Catalina, niedobra Catalina" Cat
Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "Al dente" dosłownie znaczy "na ząb". Thanx za miły komentarz!! Cmok! Cat
Marek Wieczorny Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Pani Catalino! Ciekawy wiersz. Radzę i śnić, i... pełnią życia żyć. Czas nie stoi w miejscu. Serdecznie pozdrawiam Marek Wieczorny
Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Panie Marku! To, że nie stoi to odczuwamy boleśnie wszyscy. Zapraszam do "do dokończenia" (mój wiersz, a jak!). Cmok, Cat
Roman Bezet Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wiersz ciekawy z formalnego punktu widzenia :) "Zakładam twoje gorąco Na stopy i piersi moje " w tym fragmencie widać komplikacje metafory, nawet udane. Mnie zabrakło tylko: "całuj mnie w krocze/przyrodzenie" - co ostatnio jest bardzo trendy. pzdr. bezet (passe :))))
Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chcę zostać moderatorem i też wycinać! Ok, dołoże taki do piasku. Zapraszam! Cmok, Cat
Rekomendowane odpowiedzi