moni mada Opublikowano 29 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Dziś wyjątkowo późno Przechodzi przez mój pokój Zgarbiony Rzeźbiarz mych snów Zatrzymał się Zawahał ? Nie... odpoczywa Bierze dłuto do ręki Zgrabnymi ruchami nadaje kształt moim snom Kształt ust twoich Kształt twoich rąk Kształt słów których nigdy nie wypowiedziałeś Odłupuje zbędne fragmenty Zrzuca na podłogę Nie podnosi wzroku I nie sprawdza co czuję gdy śpię Wciąż pracuje Gdy skończy nie chce nic w zamian Nie żegna się Wstaje Odchodzi Znika Tylko sny mi zostawia Tylko
Andrzej_Stavinsky Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Bardzo plastyczne. Prawie, że widoczne. Mimo, że to opis, ale układa się w całość. Podoba mi się klimat. Jak jazz o czwartej nad ranem w zadyminym klubie, gdy kończy się impreza i ostatnia przytulona para tańczy w niebieskawej otulinie papierosowego dymu. Jak poprzez mgłę. Pozdrawiam A.S.
lubię latawce Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 e tam, po prostu erotyk :) nie podoba mi się zakończenie, pomysł nawet nawet; było kilka sympatycznych ^^ sformułowań (I strofka), ale szkoda, że tekst nie dotarł do warsztatu, tam zrobiliby go na bóstwo :) pozdrawiam.
moni mada Opublikowano 29 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za ciepłe słowa osnute niebieskawą otuliną papierosowego dymu...również pozdrawiam
moni mada Opublikowano 30 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Erotyk raczej nie... z pewnością nie zamierzony. Dlaczego zakończenie nie wpadło Ci w ucho lub tutaj bardziej oko...może duszę? Pisząc je kierowała mną chęć cichego odejścia "artysty", bez niepotrzebnego hałasu i skrzypniecia drzwi...jak pojawił się tak i zniknął... jesiennie i wielobarwnie pozdrawiam
Bea.2u Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Moni, wszystko "leży" jak należy, niektorym po prostu tylko erotyki w głowie.. Twój Rzeźbiarz Snów utrwalił swoje dzieło w pamięci i chyba juz go nie zapomnę. To jeden z takich wierszy, ktory musial powstać, właściwie istniał, tylko niewypowiedziany. Pięknie piszesz, powinaś pokusić się o publikację wierszy. Szkoda, by zginęły na naszym skromnym forum.
moni mada Opublikowano 6 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To wasze a także i moje forum to cudownie miejsce na podzielenie się własnymi myślami...kulejącymi czasami i nie do końca ubranymi w odpowiednie "szaty" :) Miło mi, że mnie to spotkało...
Bea.2u Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Nie każdy strój musi być wyjściowy. Ty ubierasz się z klasą, zawsze odpowiednio ;) W ostatnich słowach nawet wzorcowo posągowo! Też lubię tu wpadać...
Tomek Brandt Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Dziś wyjątkowo późno Przechodzi przez mój pokój Zgarbiony Rzeźbiarz mych snów Atmosfera i klimat niesamowity. no... jak dla mnie 10/10. gratulation.
Bea.2u Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Też to czujesz :) prawda, że fajne tu na portalu niezwykłe towarzystwo.. powiedzmy wierszy ;)
moni mada Opublikowano 10 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dokładnie tak...beztwarzowa Moni i jej słowa wśród innych przepięknie wyrażanych odczuć. Raj dla marzeń i myśli.
Bea.2u Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 tak, beztwarzowe to niebo nasze..
Henryk_Szulc Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Juz jestem Twoim najwiekszym fanem. Trzymam kciuki. Czytajac Twoje wiersze chce sie ich wiecei i wiecej... Pozdrawiam serdecznie. ;o)
moni mada Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Witaj, z serducha dziękuję Ci za miłe słowa... pozdrawiam cieplutko
Rekomendowane odpowiedzi