gracjana Opublikowano 28 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 dumne koguty przechadzały się w towarzystwie swoich licznych dam, a ciocia Marynia znosiła sześć okrągłych bochenków o półmetrowej średnicy. droga była podłużna i ciasna wydeptywana co trzeci dzień. kromce ze smalcem i ogórkiem trzymanej w obu dłoniach przyglądał się żywy inwentarz przypasowany do krajobrazu jak kamasze do wujka Franka. w ogromnym borze wyryte linie torowały drogę ściekając po pniach bursztynowymi kroplami . ucieczka na drzewo kończyła się najczęściej zwycięsko.odskoczył i znikł bez śladu w ciągu paru sekund, a jednak przez jakiś czas byliśmy przyjaciółmi wracając do domu z uczuciem wdzięczności do pól i obłoków ramiona były wypełnione a dłonie nie były puste.
czarny-tulipan123 Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 :dodaj jeszcze jeden wers może Tobie wyjdzie "Zoned"
Fanaberka Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Dwa pierwsze wersy bomba. Dalej trochę przekombinowane. "droga była podłużna" - jak to droga ;)) Jeszcze bym się przyjrzała składni.
allena Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 j.w. początek tak, reszta warta dopracowania:) a.
jacekdudek Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niedlamnie, choc momentnie zatrzymuje, pozdrawiam
Rafał_Leniar Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Mnie się podoba. Ma fajny klimat i utożsamiam się z nim w pewnym stopniu. Plusik. Pozdrawiam.
styks Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 styks zastanawia się nad tym zdaniem: "w ogromnym borze wyryte linie torowały drogę ściekając po pniach bursztynowymi kroplami ." coś mu chrzęści
gracjana Opublikowano 30 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Fanaberka - można było pojść w innym kierunku, ale to byłby już inny wiersz (-; - droga do piwnicznej spiżarni , gdzie były przechowywane chleby. dzięki za odwiedziny allena - masz jakieś propozycje? pozdrówka jacekdudek - a co zatrzymuje... Rafał_Leniar - hm...fajnie (-: styks - a dlaczego chrzęści? chodzi o ściekającą żywicę
Ona_Kot Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 coś tak jakby misz-masz, za dużo wszystkiego, co w efekcie daje nic niczego ;] czyli pustaki. za to podoba mi się pointa o tych nie-pustych dłoniach.
BARBARA_JANAS Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 Duuuuużżżżżoooooo prozy, a jak to w prozie bywa, przegadane. Wiem, wiem taki styl, ale mi nie leży. Pozdrawiam
gracjana Opublikowano 1 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 Ona Kot - chciałam jak najwięcej zawrzeć w tych kilku zdaniach, widać nie wyszło )-: dzięki i pozdrawiam. BARBARA JANAS - hm...
Rekomendowane odpowiedzi