kokopustelnik18 Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 to ciekawe zwierzęta o ich ochronie mało kto jednak pamięta jest to zwierze na wymarciu przez co natura jest na wydarciu to nie jedyny gatunek którego rozrost obrał ujemny kierunek sami nie wiemy co tracimy cenne własności sobie niszczymy i choć natura nas chce przebudzić nikomu ratować ich nie chce się trudzić aż w końcu natura za bron swa uchwyci i będziemy zniszczeni starci i zmyci i lud zawoła:,,CZEMU NATURO OCH CZEMU" a ona na to: ,,trzeba było człowieku żyć po Bożemu!"
kokopustelnik18 Opublikowano 23 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 powstalo na przerwie i tu wena sie urywa
Jimmy_Jordan Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 piękny wiersz, arcydzieło, oddaje moją troskę i zakłopotanie problemem, cudo zdrówko Jimmy
kokopustelnik18 Opublikowano 23 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jednak jest to wiersz na warsztacie po to zalazek wiersza z urwana wena
Jimmy_Jordan Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jednak jest to wiersz na warsztacie po to zalazek wiersza z urwana wena e tam, nie bądź pan taki skromny :) zdrówko Jimmy
kokopustelnik18 Opublikowano 23 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 zaktualizowałem wiersz ale nie wiem co o tym myślicie
adolf Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 a) Poprawić rytmikę. Źle i niepłynnie się czyta, co psuje odbiór. Jeżeli juz tak piszesz dbaj o równą ilość sylab w wersach i o średniówkę (pauza w środku wersa :) np. Szedłem do domu | śrdniówka | chociaż nie chciałem. 10-zgłoskiwec z średniówką po 5 sylabe. Znacznie upłynnie to tekst. b) rymy. Lepiej albo rymować albo nie. Sponatniczny rym też jest teraz modny, ale pasuje do innego rodzaju tekstów - inaczje pisanych. Najlepsze są niedokładne i nienachalne. np. poetą - powiedzą. Najładneij wygładzam rymy pisząc ABAB LUB ABBA c)Pisząc buduj obraz przy pomocy plastycznych opisów. Tak żeby czytelnik się wtapiał autonomcizny świa. Chcąc plastycznie pisać rób tak zamiast deszcz pisz np samobójstwo kropli wody skaczacych z wysoka. I się nie zasłaniaj, że to na przerwie ;P
kokopustelnik18 Opublikowano 23 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 nie jestem specem pisze wiersze nobowskie i wiersze amatorskie jestes delikatnym krytykiem mimo ze znam sie na wierszach(planuje rozszerzona mature z polaka)nie umiem tego wstawic w wiersz... do niczego paradoks jestem z polskiego ponad poziom a w wierszach ponizej poziomu
Koval_ZNowin Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Ja nawet z Polskiego pad kreską wiec nie jest tak źle:) zgadzam sie z poprzednikiem że myśli trzeba ubrać i nie powtarzaj dwa razy tego samego, po to są synonimy aby ich używać Pozdrawiam serdecznie
kokopustelnik18 Opublikowano 23 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 ułożyłem to tak by mi spasowało niczego nie trzeba każdy ma swój styl i nie wszystkim musi sie on podobać:) pozdro
Koval_ZNowin Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No tak zgadzam się i do stylu nic nie mam, ale czy nie wydaje Ci się że taki styl mówienia rzeczy w prost już był? Po za tym wiersz powstaje trochę dłużej niż 10 minut przerwy, każdy obraz trzeba oprawic w rami pozdrawiam serdecznie
kokopustelnik18 Opublikowano 24 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 brakuje mi tu mojego ulubionego krytyka bea przybywaj:)
adolf Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 hmmm :D jakoś mi isę tak przeczytąło :) hehehehehe i lud zawoła:,,CZEMU NARUTO OCH CZEMU"
adolf Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 hmmm :D jakoś mi isę tak przeczytąło :) hehehehehe i lud zawoła:,,CZEMU NARUTO OCH CZEMU"
kokopustelnik18 Opublikowano 25 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 adolfie powtarzasz się i to bez sensu nie rozumiesz widać tego zdania halo bea zajrzyj tu:)
Bernadetta1 Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 ja bym zwróciła wiekszą uwage na rymy...jesli mogę cos podszepnąć:)..pozdr.
Bea.2u Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Jestem :) przybywam z odsieczą !! żyjesz jeszcze?? tydzień nieuwagi i kokopustelnika zagadali.. nie wytrzymam poniekąd mają rację ale tylko po-nie-kąd w zależności skąd idą i dokąd zmierzają ... :) ale się uśmiałam :)) ... Zanim ABBĄ nas zagłuszą z czystą duszą i mniemaniem z tym lataniem w samobójczych kroplach deszczu my spadamy dobry wieszczu. I się kurczę im nie damy !! :) z rymowanką się bujamy piateczka ;)
kokopustelnik18 Opublikowano 4 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 żyje jak się okazało szpital się znalazł co leczy rany duchowe nie zagadali tylko lekko postrzelili:) mnie tez rozśmieszyli Zanim ABBĄ nas zagłuszą z czystą duszą i mniemaniem z tym lataniem w samobójczych kroplach deszczu my spadamy dobry wieszczu. I się kurczę im nie damy !! :) z rymowanką się bujamy jednak nie o Abbe tu chodzi a o utarcie mi autorytetu:) tego im nie dam:)
kokopustelnik18 Opublikowano 4 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No tak zgadzam się i do stylu nic nie mam, ale czy nie wydaje Ci się że taki styl mówienia rzeczy w prost już był? Po za tym wiersz powstaje trochę dłużej niż 10 minut przerwy, każdy obraz trzeba oprawic w rami pozdrawiam serdecznie wiersz to nie obraz! wiersz to wolny gatunek literacki poczytaj sobie Ars poetica Czesława Milosza i dowiesz się co teraz znaczą te ramy ramy sa dla dzisiejszych czytelników nic nie warte
kokopustelnik18 Opublikowano 4 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi