Wiktor_Bukowski Opublikowano 22 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 to tylko szkic, trzy noce z Anną teraz już wiesz sadu nie wskrzesisz, feniks w popioły róże dla samych jej płatków deszcze w westchnienie chmurność pogodna sztuka wyśniona, zabawy letnie takie z nas przeciwieństwa porą przelotną pod koc mój kat - melancholio, idzie jesień do gwiazd poezji , to już polarność temu ją pielęgnować ku listowiu powiedzieć inaczej ( jak - dla … ) to tylko szkic, obłoków fantasmagoria gdzieś w nas cerkwie Pana bladym świtem i nic ponad pewność ulotna…
Messalin_Nagietka Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 nie za dużo porównań w pierwszej części? MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiesz, nie jestem inteligent więc się pogubiłem co nie co do czego więc służą te porównania?
Marcin Gałkowski Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 nie wszystko mi się podoba, te gwiazdy poezji, feniks w popioły etc. sprawiają, że mam deja vu=). ale ogólnie jest parę fajnych fragmentów. pozdrawiam PS: nazwisko zobowiązuje;P
Wiktor_Bukowski Opublikowano 22 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 ok ale to i tak wersja ostateczna nie poprawiam bezuwag :P
Wiktor_Bukowski Opublikowano 22 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiesz, nie jestem inteligent więc się pogubiłem co nie co do czego więc służą te porównania? porównania służą do przekaz bezobraz dla niektórych a można więcej zobaczyć. pozdrawiam
Messalin_Nagietka Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiesz, nie jestem inteligent więc się pogubiłem co nie co do czego więc służą te porównania? porównania służą do przekaz bezobraz dla niektórych a można więcej zobaczyć. pozdrawiam a mi się wydaje, że jak dziecko się bawi to se przekłada z półki na półeczkę dorosły wytrze z kurzu i odłoży a wiersz - dla porównania stanowi sens obraz jest u odbiorcy może coś pomieszałem? MN
Wiktor_Bukowski Opublikowano 22 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 dobrze dobrze ale co do odbiorcy to nie traktuj Pan ;) wszystkich jednakowo, a z półeczki to przekład na półkę, my też dzieci lingwistycznie czy się komuś podoba czy nie - dlatego niejednoznacznie odbiorca - przekaz - autor ;P :) i same znaki zapytań widzę zamiast - jak ty rozumiesz ?
Marcin Gałkowski Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. skoro tak, to do prasy literackiej lepiej słać a nie na forum;P
Wiktor_Bukowski Opublikowano 23 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 ok trochę tu trochę tam ;P
Messalin_Nagietka Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to jakie karty rozdarła ta pani? chodzi o karty kredytowe? nie próbowałem, podobno trudno cerkwie podobne bankomatom tu można byłoby zacząć zabawę MN
adam sosna Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Marcin Gałkowski Wiktor Bukowski napisał: ok ale to i tak wersja ostateczna nie poprawiam bezuwag :P skoro tak, to do prasy literackiej lepiej słać a nie na forum;P skomentuję koment Pana Gałkowskiego czterema słowami: Pan Gałkowski ma rację
H.Lecter Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Wielki potencjał ( czytałem również wiersze na P ) i równie wielka szansa utopienia go w nonszalanckich "midasowych" ciągotach. Na razie masz do zaoferowania jedynie klimat - " pewność ulotną ". Na pokorę, chyba jeszcze u ciebie za wcześnie ale dam minus i zaczekam.
BARBARA_JANAS Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 to tylko szkic, trzy noce z Anną teraz już wiesz sadu nie wskrzesisz róże dla samych płatków sztuka wyśniona, zabawy letnie takie z nas przeciwieństwa porą przelotną to już polarność powiedzieć inaczej to tylko szkic, fantasmagoria gdzieś w nas cerkwie Pana bladym świtem i nic ponad Tyle dla mnie, "do pracy rodacy" Pozdrawiam
Wiktor_Bukowski Opublikowano 23 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki że zajrzałeś, na taki komentarz czekałem , pozdrawiam. a z minusa ucieszyłem się jak nigdy :)
Wiktor_Bukowski Opublikowano 23 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wszystko można powiedzieć inaczej ;) sens dla innych bez. pozdrawiam. dziękuję za uwagę :)
Wiktor_Bukowski Opublikowano 23 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 interpunkcja interpunkcją była, jest i będzie moją dysfunkcją ;P
Wiktor_Bukowski Opublikowano 23 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobrze , dobrze Pański komentarz bez uzasadnień, najlepiej świadczy. ileż w nim konstruktywnych przemyśleń. że aż głowa mała :P
Rekomendowane odpowiedzi