lubię latawce Opublikowano 21 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 na małym rynku jest duża szansa spotkać znajomych dorożkarzy z przedszkola. szczególnie zimą - kiedy fontanny toną w kobietach bladych jak szampan jadę przez miasto. na lewo mam jarmark, na prawo księża palą kościoły (naturalnie - nocą, tak, żeby sprawa przez byle głupa nie wyszła na jaw) a stary proboszcz jeździ kolejką jak gdyby zapomniał że dziś są już święta że trzeba się upić i rzygać z ambony (przez twoje dłonie wiedzie ta ścieżka przez twoje dłonie pędzi dyliżans ja jestem jeźdźcem ty jesteś w karecie. to tak nierealne aż prawdopodobne) * a ja głupi myślałem, że powóz się wali gdy tuż za zakrętem odpadły mi ręce
Judyt Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 najbardziej ostatnie 3 wersy:)ciepłoniaście
zak stanisława Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 przymierzam sie już od wczoraj i nie wiem co napisac, bo jeśli napisze że najbardziej ta czy inna to nic nie da, w tym rzecz ze nie umiem sie odnieśc do tej bajki, do rzyganie z ambony- niezłe, ale ...kościoly palace, tej metafory nie umiem rozgryzc pa Lubiąca latawce
lubię latawce Opublikowano 22 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. yhy, a widzisz, a ja chciałam zrobić taką mini-metaforkę, że niby na prawo księża, a tu nie, bo przerzutnia, i wychodzi: na prawo księża palą kościoły :P (chociaż i tak jak dla mnie ważniejsze tamto w nawiasie, no i to, że święta - tymbardziej:)) za bardzo chciałam ;P pozdro Stasiu :*
lubię latawce Opublikowano 22 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. serio? :P no tego to ja się nie spodziewałam ;P ale dziękuję, serdecznie :)) angie
zak stanisława Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 acha, więc ci powiem ze pierwsza najbardziej i rzygający proboszcz i w ogle sie podoba:D
Judyt Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. serio? :P no tego to ja się nie spodziewałam ;P ale dziękuję, serdecznie :)) angie serio;a te ambony (popieram P.Stasię); ni ma za co:)również
lubię latawce Opublikowano 22 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. rzygający proboszcz to naprawdę paskudne ... (ale odkąd odszedł z parafii, to nudno jakoś ;P) dzięki Stasiu, i cmok :*
Rachel_Grass Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 angie, następny w ulu i zastanawiać się za bardzo na razie nie będę :P (nie mam na to siły). powrócę wkrótce. pozdrawiam.
lubię latawce Opublikowano 22 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj Rachel, dzięki znowu za taaaaaką pozytywkę ;-) cmokam :) andzia
Marlett Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 latawcu! Ja również czytam; ''na prawo księża palą kościoły'' Pointa bardzo bardzo wieloznaczna ,daje dużo do myślenia :) PozdrawiaM.
lubię latawce Opublikowano 23 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za opinię Marlettko, pozdrawiam, angie ;o)
Jimmy_Jordan Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 a stary proboszcz jeździ kolejką jak gdyby zapomniał stary proboszcz jeździ kolejką zapomniał nie lepiej? dużo pustych, nie wnoszących nic słów i odległa metafora z tą karetą, zwrotka z rzyganiem zupełnie na nie, ładny jest obraz tonących fontann, nawet bardzo bardzo ładny zdrówko Angie Jimmy
lubię latawce Opublikowano 23 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no, nie ;P wiesz Jimmy, jak zrezygnuję z tych trzech wyrazów to mi się rytm zawali (rytm, który zapewne sobie wyimaginowałam:P) kurde, i szkoda mi tej karety, ale obiecuję, obiecuję pomyśleć ;P /dzięki za opinię, zdrówko!
Rekomendowane odpowiedzi