adolf Opublikowano 20 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Kiedy świat zbawi i siądzie zmęczony W miejscu gdzie rosła przed wiekami Jabłoń a krąg jak Ziemia historia zatoczy I w biegu zerwie korony z głów władcom. To na zegarek spokojnie swój spojrzy Każe wskazówkom ściąć z tarczy godziny I do kieszeni złoty krzyżyk włoży Na czas pochówku swojej podobizny. Westchnie tak cicho, ciele-śniąc swe rany W perukę nieba: wiatr lub chmurę białą Płaszcz z siebie zdejmie, co jest z włosia gwiazdy i wyjdzie z ziemi… drzwi lekko szturchając. A w nich zaskrzypią, zamki jak zawiasy Naoliwione nadzieją w człowieka I razem krzykną, chcąc przekrzyczeć czasy, Że tego świata, tak naprawdę nie ma!
kasiaballou Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Podobają mi się metafory; dobrze Ci idzie w bardziej zróżnicowanej temaryce. Motyw trudny, żeby nie zahaczyć o banał, Tobie się udało stworzyć ciekawy, nietuzinkowy obraz. Pozdrówki. kasia.
adolf Opublikowano 20 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki za wgląd :) fajnie, że się spodobało. Starałem się, choć wciaż nie jestem usatysfakcjonowany, może w końcu uda mi się napisać "Spowiedź Boga" o itórym myślę od dłuższego czasu i tam lepiej oddac ;) pozdr.
Bernadetta1 Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 ooo widzisz Adolfie:)....ten wiersz Twoj mi sie podoba...jest inny niz wszystkie:)...Ty masz swoj niepowtarzalny urok w wierszach..cos , co nie jest do powtorzenia.Zawsze Cie czytam, choc nie zawsze umiem skomentowac:)..pozdr.
zak stanisława Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobry wiersz- jak dla mnie
adolf Opublikowano 20 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobry wiersz- jak dla mnie :) Dzięki za wgląd. Fajnie, że sie podba. Co do proponowanej zminy, myślke, że zmienią koljeność. a co do zamiany, żeby zorbić jednak wiersz stroficzny - widze, że mnie nakryłaś ;) Rzeczywiście pisany bł jako stroficzny, ale potem zadecydowałe, że będzie astroficzny ;) jeszcze pomyśle nad tym dzięki za wgląd ;) pozdr.
teresa943 Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Bardzo mądry wiersz. Zawiera bardzo ważne i dojrzałe przemyślenia nad doczesnym życiem. Mała uwaga: "karze wskazówkom", jeśli od "kazać" to powinno być każe. :)))))) Serdecznie pozdrawiam.
adolf Opublikowano 21 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki tereso za wgląd :) cóż musze eksperymentowac :) pozdr.
adolf Opublikowano 21 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki tereso za wgląd :) cóż musze eksperymentowac :) pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi