Sebastian_Pietrzak Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wzrok jest zabójczy kradnie w chłodzie uśmiech a ciepło które miało być zbawieniem pozostało gdzieś daleko w lesie i rytm serca ulega zmianie w kowala który nigdy nie zaznał uczucia... ktoś urwał kolejne skrzydełka przyciął struny zanim zaczęły śpiewać jeśli chcesz patrzeć jak coś pięknego umiera będziesz miał najlepsze miejsce nie robiąc nic.
Daniel Piaszczyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witam, spodobała mi sie pierwsza strofa - po odtworzeniu sceny w myślach.druga strofa jak dla mnie mogłaby nie znaleźc się w wierszu - infantylne zabarwienie psuje mi jej obraz.szkoda , że końcówka taka bezpośrednia i brzmi bardziej jak przestroga aniżeli ciche niedopowiedzenie na które od początku liczyłem. pozdrawiam
Tommy Jantarek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "Wzrok jest zabójczy kradnie w chłodzie uśmiech" Tak jak Daniel, ten dwuwers jest dobrą podstawą do wiersza, ale nie tego. Po nim "ktoś urwał kolejne skrzydełka" i Ikar ponownie zbił ziemię. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi