Tomasz_Biela Opublikowano 7 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 kobiecina w kapeluszu skrępowanym w kłębek popołudniowych słońc nieme rozmowy w tętnie ogrodu co rusz z przesadą i odwagą jeszcze o tej porze swoich dni poprawia wygląd przesadę przesadza głęboko wierząc w dotychczas niewyrośnięte zmiany pomiędzy zgorzkniałym a deszczem sinej tęczy jej kwiat na lżejszą przyszłość wywinięty chodnik jak naszykowana do gry talia kart obok krótkiej partyjki kocich łbów wyplewiony z lenistwa domek i sąsiadka młodsza ode mnie licząc 80 wiosennych kapeluszy nad nią niewiadomych odpowiedzi więcej niż nudnych pytań w dobrym samopoczuciu niezasłużonej od lat małej dziewczynki nauczyła się niedawno teraz będąc prababcią rodzina to rodzina widać nie widać większej troski od niej w przeciągu barwnego tła maluje przestrzeń
Tali Maciej Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 dla mnie narazie fragmenty w całości muszę jeszcze poskładać pozdrawiam
Nata_Kruk Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Bardzo ciekawe fragmenty, grające z tytułem... ale momentami, niektóre słowa wydają mi się zbędne, może czegoś nie doczytuję... nie będę się więcej wymądrzać przy kimś, z takim dorobkiem. Pozdrawiam... :)
H.Lecter Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Pamiętam z warsztatu. Po małej kosmetyce byłby naprawdę dobry tekst. Pozdrawiam.
zak stanisława Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 świetne metafory potrafisz tworzyc Tomku, jestem pod wrażeniem 'poplątowości tego ogrodu' i wyplewionego z lenistwa domu'- to najlepsze:D uściski
Rekomendowane odpowiedzi