Anna Weronika Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Próbuję życia piekąc wiersze niektóre tematem nie są najświeższe najbardziej lubię i to przyznaję te które w sobie mają zakalec Co rozwałkuję urosnąc nie musi ale w piecyku licho się dusi i stwierdzic można już tak naprędce że w życiu rozumie się nieco więcej Resztki ciasta gnuśniejące na blasze na nowo zagniotę i w formę wstawię będę piec produkt ten bez przerwy zapewniając że tak oto pomagam biednym A śmiało żującym i plującym z niesmakiem nagrodę przyznam z jakości znakiem za trud skupienia niewiernej uwagi na tym co w zęby przebiegle włazi
Drax Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Całkiem mi się podoba. Szczególnie ostatnia strofa. Podpisuję się obiema rękami. Urzeka mnie w tym wierszu lekki ton i takież podejście do tematu. PL spogląda na swoją twórczość z dystansem i nieco prześmiewczo porównuje ją do rzemiosła piekarskiego. Z niejaką kpiną z samego siebie wymienia liczne wady swoich wierszy. Pogratulować zdrowego podejścia, niektórym by się tu bardzo przydało ;p Na koniec niejako prowokuje do komentarza wyzywającym: A śmiało żującym i plującym z niesmakiem / nagrodę przyznam z jakości znakiem. Aż się chce wypowiedzieć. Muszę pochwalić za styl, bo chociaż może nie jest najprzedniejszy warsztatowo, to jak ulał pasuje do tematu i stylu wypowiedzi. Całkiem niezłe rymy. Chociaż gdzieniegdzie słabe, gramatyczne, nie przeszkadzają w tym utworze, ponieważ ładnie podkreślają "tandetność", do której PL sam się niejako przyznaje. Pozdrawiam, Drax
myślątko Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 no trudno niefajny taki, potknięcia, rymnięcia zapchany zapychaczami zaiste wierszowy zakalec
Rachel_Grass Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a to ja mogłabym napisać :)) też lubię wierszowe zakalce, choć takie zwykłe równie mało mi przeszkadzają :)
Anna Weronika Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Dziękuję za wszystkie komentarze i pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Aniu.. wiersz na pewno do poprawy, bo rymy i rytm kuleje. Dobrze by było wyrównać także wersy... nie mniej.. pozdrowię ze szczerym uśmiechem...:)
Rekomendowane odpowiedzi