adam sosna Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 bogato - wielki wysiłek autora
H.Lecter Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to nie żart ani prowokacja to "łe" zapewniam, że kształt mego dzieła nie jest przypadkowy ma swoje korzenie w przeszłości poetyckiej tego portalu czy "łe" jest gorsze od "bla"? zaprawdę powiadam: kto tak twierdzi na poezji nie zna się! oto portal wybrany na pierwszy stopień wielkiego pochodu! "łe" naprzód! "łe" prowadź! zastanawiałem się nad "łeł" ale uznałem, że przegadane Czy "łe" jest gorsze od "bla"? I tu ,styksie, muszę ci przyznać rację. Nie jest gorsze. Skoro "bla" utrzymało się w Z- ce (przyznaję z pokorą i wstydem) to "łe" też może..."łe" - prowadź!
a nurz? Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 łe jest gorsze, bo bla, przynajmniej w języku rosyjskim i ukraińskim coś znaczy. wiersz o treści bla byłby wielowymiarowy. Wyrażałby zarówno gniew, jak i bezsilność, nawiązywałby do kresowych korzeni naszej kultury i stawał okoniem w stosunku zarówno do nich, jak i do kultury współczesnej.
Marlett Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a nurz? Nie zgadzam się z Twoją wypowiedzią. ''łe!'' wywodzi sie z gwary poznańskiej; o! Zorientował byś się gdybyś przeczytał wcześniejsze komentarze. Np. łe jery! Dlatego plusuję ''łe'' PozdrawiaM.
a nurz? Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 jery cofnęłyby tekst do czasów sprzed wokalizacji, do X wieku. Gwara poznańska, co tu dużo mówić, ustępuje językom wschodniosłowiańskim. Dalej obstaję przy bla. Poza tym bla ze względu na semantykę jest wyrazistsze.
H.Lecter Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a nurz? Nie zgadzam się z Twoją wypowiedzią. ''łe!'' wywodzi sie z gwary poznańskiej; o! Zorentował byś się gdybyś przeczytał wcześniejsze komentarze. Np. łe jery! Dlatego plusuję ''łe'' PozdrawiaM. Śmiesznie, aż strasznie...
styks Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 H.Lecter Czy "łe" jest gorsze od "bla"? I tu ,styksie, muszę ci przyznać rację. Nie jest gorsze. Skoro "bla" utrzymało się w Z- ce (przyznaję z pokorą i wstydem) to "łe" też może..."łe" - prowadź! przepraszam za "tykanie" ale tak mi łatwiej nie masz sobie nic do wyrzucenia drogi Lecterze zrobiłeś co należało co było w Twojej mocy takie "pomysły" jak "bla i łe" zasługują na jednakowe potraktowanie kojarzą mi się nieodparcie z czystymi kartkami banalne i tragiczne a głos Marlett to chyba wyraz kobiecej (sądząc po ksywie i wierszach) przekory i jednocześnie poetyckiej złości przy okazji - czytałem chyba sporo Twoich wierszy i uważam że są dobre i bardzo dobre i - heeeeee - twoja ksywa dla nich słaba przepraszam za tę uwagę ale taki jestem nie lubię psychiatrów-kanibali (hehehe) ale to tylko moje zmartwienie czytając Twoje wiersze zapominam o podpisie
maranatha neothenia Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to ogólnie znana rzecz ...
styks Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja styks powiadam: nie nic! to "łe" krzyk z serca kwintesencja uczuć ból na miarę galaktyk świadectwo cierpienia odrzucając "łe" odrzuca się samego siebie odrzucenie "łe" to świadectwo zagubienia w bezkresnych otchłaniach wszechświata smutek ogarnia mą duszę gdy widzę tych co nie pojęli prawdy "łe" przejrzyj ! wołam z głębi mego ja
styks Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to ogólnie znana rzecz ... o szyby deszcz zadzwoni za około trzy tygodnie dzieci nudzą się w szkole wiary w "łe"!
styks Opublikowano 1 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 "mu" to wezwanie do trawy by rosła obfita uśmiechy
Rekomendowane odpowiedzi