myślątko Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 jak łatwo odmówić zaszczytów kiedy On patrzy mówi jestem w każdym człowieku którego napotkasz noszę łachman włóczęgi na drodze do Gotha ukrywam suchy kaszel krwią pluję na cegły Wartburga umieram z głodu chociaż prawo mówi spragnionego napoić głodnego nakarmić chodź za mną cicho wzdłuż murów wilgotnych suknia czepia się nagle ostrych łodyg ostu w mokrej ziemi grzęzną nazbyt cienkie ciżmy szybciej szybciej czekają chodź za mną wyrzuć tę koronę co zaciska czoło w zamian dam ci różę
M._Krzywak Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 O ile mnie instynkt nie zawodzi, mam do czynienia z bardzo przyzwoitym wierszem. Zostawiam tylko"suchy" (ale jak najbardziej pozytywny) wpis, mam nadzieję, że nie będzie to ostatni wpis pod tym wierszem. Pozdrawiam.
Czarna Perła Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 przeczytałam jednym tchem..ładnie :) cz.p.
Jego Alter Ego Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 zamiast "zaciska" przeczytało mi się "zaciernia":) ale to może w inszym jakimś wierszu:) wywaliłabym "nagle" poza tym bez uwag, wszystko leży skrojone na miarę i czytanie satysfakcjonuje, pozdrawiam:) /m.
Boskie Kalosze Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Coś w tym rodzaju, bo właściwie co za różnica, czy to Elżbieta Węgierska, czy jakaś p. Kowalska? Gdyby nie tytuł, w życiu nikt by się nie domyślił, więc chyba warto całkowicie odciąć się od inspiracji. Czy sam wiersz coś na tym traci, Nazwisko jest tu jakąś metaforą? Pozdrawiam.
Boskie Kalosze Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W takim razie to tylko załącznik do biografii.
Rekomendowane odpowiedzi