Amras_Elensar Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wpadnij dziś do mnie na herbatę zieloną doprawianą wspomnieniami mam gorzkie ciasteczka i album czarno-białych zdjęć krzeseł wygodnych nie posiadam stolik od wieków ten sam Przejrzysz moje półki może zobaczysz na nich jakiś swój kolor A ja już mam pracę i samochód [sub]Tekst był edytowany przez Amras Elensar dnia 28-06-2004 18:31.[/sub]
Yourek Ajsiński Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Pies tańcował z pracą i samochodem! Lecę, pędzę do Pana! Na pewno znajdę jakiś swój kolor. Najwięcej kolorów jest w czarno-białych zdjęciach. Jak dla mnie - piękny wiersz. Do ulubionych. Pozdrawiam:-)
Luthien_Alcarin Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Panie Amras..widze spore postepny...coraz więcej metafor i tej "poetycznej" magi... chyba też się skusze na małe porwanie.... Pozdrawiam-Agata
Amras_Elensar Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dziękuję za miłe słowa i pozwolenia na debiut w ulubionych:)) Pozdrowienia
Agnes Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 zaproszenie bardzo zachęcające, przyznam że mam wielką ochotę odkryć te kolory...wiersz nasuwa mi rozne interpretacje, ale nie o tym chcialam mówić....co do samej formy to nie podoba mi się sformuowanie 'krzeseł wygodnych nie posiadam stolik od wieków ten sam ' ale mysle ze daloby się cos z tym zrobić. Pozdrawiam. A.
Arahja Staszewska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wiersz dobry, ale mam mieszane uczucia co do jego wymowy. Jeśli gorzkie ciasteczka i bezbarwne zdjęcia, to czy wspomnienia też? Czy też jedynie teraźniejszość jest szara i pracosamochodowa?? A z kolei wspomnienia kolorowe... Jeszcze tu wrócę :)
Amras_Elensar Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Droga Arahjo!! Radzę jeszcze raz się wczytać w treśc wiersza. Chyba zbyt powierzchownie go zinterpretowałaś. W wierszu jest pewna ironia, której chyba nie zauważyłaś. Pozdrowienia
Rekomendowane odpowiedzi