Marlett Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 niegrzeczny mały pajacyk mieszka na strychu w pudełku marzył by zostać chłopakiem ciągle jest z drewna kukiełką w kurzu nos długi w ciasnocie cisza jak zgaga dokucza ptaki za oknem śpiewają zapomniał co to zabawa strychu już nikt nie odwiedza czerń w zapomnienia się sklepia modli się z żarem pinokio nie chciałby skończyć na śmieciach kanikuły.....uciekła anastazja 1
Marlett Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ledwo głupi! Możesz uzasadnić to co powyżej napisałeś? To zbyt mało jak na komentarz. PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Ledwo Głupi! Dzięki za szczerość wypowiedzi. Nie przepraszaj;)) Temat w brew pozorom oklepany ale to kwestia interpretacji. Co do rymów hmm... poprawię się i w następnych wierszach będą całkowicie (nie prawie) częstochowskie. Tytuł prosty, ale nie jest jednoznaczny. PozdrawiaM.
BARBARA_JANAS Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Co do warsztatu to nie można się doczepić. Treść z pozoru banalna, ale nie czytając słowa pinokio odkrywam wieloznaczność a to plus. Niestety wykonanie mnie nie przekonuje, nawet jeśli taki był zamysł autora, żeby brzmiało dziecinnie. Nie komentowałam wcześniej pani tekstów bo jakoś trudno przkonać mi się do stylu. Tym razem mimo powyższych zastrzeżeń pokusiłam się o post gdyż pozostała we mnie jakaś cząstka przekazu. Pozdrawiam
czarna porzeczka Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 temat banalny - zastanawiam się nad słowem "banalny" może to oczywistość? "nie zabijaj" - to banał! przecież wszyscy wiedzą "nie zabijaj" odmawiają "Ojcze nasz" i zabijają albo i bez tego banalne - nie należy tego mówić bo banalne tak - odrzucenie i zapomnienie są banalne więc Pinokio wepchany między śmieci, niepotrzebny i zapomniany - jest banalny mieć ojca i matkę - banalne tak sobie pomyślałam czytając tekst Bajka wydaje mi się, że autorka doskonale wiedziała pisząc o Pinokiu w taki, pozornie dziecięco-naiwny sposób, że ukrywa ludzką nędzę kto jeszcze się nabierze na takie pisanie? przepraszam - rozgadałam się wiersz jest bardzo dobry moim zdaniem ale smutny
Ilionowski Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 ja mam pytanie do administratora, czy za komentarz w stylu: "o ja pierdole!" dostaje się bana? tylko takie coś mi przyszło do głowy po lekturze! proszę nie rozumieć owego "o ja pierdole!" jako brzydkiego, niecenzuralnego wyrażenia. to jest laudatio tego barbarzyńskiego infantylizmu rymowanki o lalce dżepeta, w porównaniu z którym (oczywiście w tej propozycji) koszmarna laleczka Chucky, to paris hilton!
adam sosna Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Ilionowski! wróć do wioski! słoma z uszu ci wystaje gadasz głupio gdy się najesz :)
Bernadetta1 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 wiersz prosty..banalny.. tylko, ze taki był zamysł autora cos mi sie widzi:)...to mial byc jego atut chyba..a to zmienia ostac rzeczy..pozdr.
Marlett Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. BARBARA JANAS! Bardzo dziękuję.PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czarna porzeczko! Jeśli chodzi o banał mam podobne zdanie:)) Bardzo dziękuję za interpretację. Wiersz można interpretować na wiele sposobów, ale pozostawiam to czytelnikowi. PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bernadetta1! Wiersz z założenia miał być prosty. Dziękuję . PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Adam! po jedzeniu lepsze spanie:))
Alicja_Wysocka Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Wiersz jest prosty, prawda. Może taki miał być, może to wiersz dla dzieci? Rymy pudełku - kukiełką zgaga - zabawa - nie są częstochowskie. Można mieć zastrzeżenia do tego, że zrymowano wyłącznie rzeczowniki. O wiele bogatsze są zestawienia różnych części mowy. Popracowałabym nad średniówką, bo się pokrzywiła. To tyle. Pozdrawiam :)
Marlett Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Alicja Wysocka! Wprowadziłam kilka zmian.Mam nadzieję że jest nico lepiej. Wiersz może być dla dorosłych i dla dzieci. Dziękuję z serca za komentarz. PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Ledwo Głupi! Dzięki za czujność;)) W bajce są również rymy dla dzieci a nie dla wiecznego pielgrzyma. PozdrawiaM.
adam sosna Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Szanowna Pani! zgadzam się z tymi, którzy napisali "banał" ten wiersz jest "banalny" jak: samotność odrzucenie poczucie braku smutek nie znam się na technikach, formach, rymach ufam, że ci co się znają znajdą czas i pomogą pomogą wyjść z: samotności odrzucenia poczucia braku smutku życzę Autorce niebanału:radości
Alicja_Wysocka Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Alicja Wysocka! Wprowadziłam kilka zmian.Mam nadzieję że jest nico lepiej. Wiersz może być dla dorosłych i dla dzieci. Dziękuję z serca za komentarz. PozdrawiaM. Średniówka już jest prościutka. To jak tabliczka mnożenia, jak się raz nauczysz, zawsze będziesz pamiętać Powodzenia :)
Waldemar Talar Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 A ja Lubie twoje bajki Marlett bo jestem jeszcze dzieckiem choć już dorosłym. miłej nocy życzę
Marlett Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No, faktycznie: dziecinne rymy. Pani w swoim wierszu zawarła wszystko: piękno, grafomanie, kunszt i częstochowe. Zaprawdę, przerosło mnie to dzieło. PS Nie zawiodłem się;] ledwo głupi! Nie ma przymusu podobania. Wyraził Pan opinię - przyjęłam, ciąganie kota za ogon z uporem małego dziecka jest nieco nudne. PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Alicja Wysocka! Wprowadziłam kilka zmian.Mam nadzieję że jest nico lepiej. Wiersz może być dla dorosłych i dla dzieci. Dziękuję z serca za komentarz. PozdrawiaM. Średniówka już jest prościutka. To jak tabliczka mnożenia, jak się raz nauczysz, zawsze będziesz pamiętać Powodzenia :) Alicja Wysocka! Bardzo dziekuję za podszepty. Przydadzą się na przyszłość:)) PozdrawiaM.
Rekomendowane odpowiedzi