H.Lecter Opublikowano 26 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 Agnieszce Osieckiej czasami wystarczy tylko unieść się lekko na palcach albo wdrapać na szafę i już widok taki że można uszyć z niego zielony dobry dzień u Pana Boga na półce z książkami pod literą O nie ma twoich wierszy słyszę : - wszystkie są w czytaniu
Michał_Kućmierz Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 Osieckiej się należy u Boga, a co będzie pod "L"? Pozdrowienia M.
H.Lecter Opublikowano 27 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardziej interesuje mnie "P"...Dzięki, Michale. Pozdrawiam.
H.Lecter Opublikowano 27 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na balu, zawsze stoję w kącie...Dzięki, Adamie. Pozdrawiam.
H.Lecter Opublikowano 27 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Pozdrawiam serdecznie.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 jako szpetny czterdziestolatek czuję niedosyt pozdrawiam Jacek
H.Lecter Opublikowano 27 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Widzę, Jacku, że masz apetyt na czereśnie...Dzięki. Pozdrawiam.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Widzę, Jacku, że masz apetyt na czereśnie...Dzięki. Pozdrawiam. w wierszach O znajdziesz wiele owoców np smakowita "japońska wiśnia" :))) Pozdrawiam
Rachel_Grass Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 ciężko jest napisać taki wiersz, a Ty go napisałeś. i jest dobrze (był w Wu albo gdzieś indziej?)
Andrzej Ludwiczak Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 - cieszę się , że wstawiłeś do Z bez zmian. i jest ślad... pozdrawiam
H.Lecter Opublikowano 27 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dojrzewał na warsztacie. Im ciężej się pisze, tym łatwiej czyta...Dzięki, Rachel. Pozdrawiam ciepło.
H.Lecter Opublikowano 27 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, Andrzeju za ślad...Pozdrawiam.
H.Lecter Opublikowano 27 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, Stefanie. Pozdrawiam.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Proszę nie traktować tego komentarza jako atak na tekst, bo ma on niewątpliwie swój urok, ale równie dobrze można by napisać pod literą: K – Jonasz Kofta lub Jan Kaczmarek pod literą G Gałczyński itd. Jeśli piszemy wiersz poświęcony wspaniałej poetce a taką niewątpliwie była Agnieszka Osiecka to wypadałoby oddać to klimatem nastrojem tworzonym przez O. Przewertowałem dwa tomiki wierszy O. i nie znalazłem nic co przypominałoby w klimacie powyższy tekst – może źle szukałem - czekam na podpowiedź. Czynienie aluzji do moich nieco frywolnych tekstów nie jest odpowiedzią a nie ma nic gorszego jak przejrzałe czereśnie.Czym jest dla ciebie literatura Jeśli pomyśleć, czym jest dla ciebie literatura, etyka, przyroda, niespodzianka, dom, matka, wóz, tamta kobieta, tamten mężczyzna, dobra kurtka na zimę, dobre buty i wreszcie ty sam - ... A. Osiecka
Agata_Lebek Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 A ja daję plus bez żadnych ale. Bardzo się podoba :)
H.Lecter Opublikowano 27 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jestem trochę zaskoczony, Jacku...Nie wiem co wypada, co nie, przy pisaniu wierszy dedykowanych. Z Osiecką się nie ścigam ani nie próbuję naśladować. Wiersz jest o tym, kim dla mnie była. Jeżeli wiersz zmieściłby również Koftę i Gałczyńskiego, to nie musi to oznaczać frazesu. Może po prostu taką poezję lubię. Aluzji ( daję słowo ) żadnych nie czyniłem. Dobra kurtka na zimę/ dobre buty/ i wreszcie/ ty sam - to dla mnie właśnie " wchodzenie na szafę ". Co do czereśni - racja...
H.Lecter Opublikowano 27 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, Agatku. Zielony, dobry dzień dla Ciebie...
Rekomendowane odpowiedzi