Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
    • @andreas Dzięki za odwiedziny. Pozdrawiam.
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
    • dziadkowie podarowali mi radio, abym mógł słuchać mojej płyty wyjąłem je z torebki i stanąłem jak wryty, jest zupełnie takie jak oni, eleganckie, stare, ale w dobrej kondycji, pomyślałem, że to początek nowej tradycji.   naciskam włącznik i zalewa mnie fala spokoju, radio przez chwilę trzeszczy, coś w środku skrzypi i klika po chwili jednak rumor ten zanika, melodia się rozpoczyna, a mnie już nie ma w pokoju.   *Wybiła 8:00, zapraszamy na zbiór wiadomości ze świata*   jedziemy samochodem do Naszego domu poza miastem, są wakacje, a wokół pachnie świeżym ciastem, z głośników leci „Pan Twardowski”, w tle coś przygrywa a my śmiejemy się, bo „Ta karczma Rzym się nazywa”   *kolejny raz na pierwszym miejscu listy przebojów*   stoję przy blacie i biorę kubek do ręki, z radia sączą się ostatnie dźwięki nie pamiętam już jaka to była piosenka może to śpiewał pan, a może panienka siadamy do stołu i zaczynamy Naszą grę mijają godziny, ale nie poddajemy się to oni mnie nauczyli jak nazywać wszystkie kolory a ja, tak samo jak lata temu, nadal kocham te wieczory   *dzień będzie słoneczny, a temperatura nie spadnie poniżej 15 stopni*   wita nas drewniana brama i silny zapach sosen, kolejny raz tu jesteśmy, kolejna z pięknych wiosen, To nasze miejsce, nasz park i nasza zagroda i żarty dziadka, których taka długa broda    *zbliża się 20:00 pora na fakty sportowe*   minęło wiele lat i wiele się zmieniło,  Twardowskiemu na księżycu już całkiem się znudziło, Nasze gry stały się rzadsze, Nasz park już przekwita  a nasza brama, no cóż, już nas nie wita  I mimo że czasami jest mi trochę przykro, to wiem że to wszystko wcale Nam nie znikło, zwyczajnie z biegiem czasu to co Nasze się zmieniło,  ale najważniejsze, że tam jest i zawsze było   *żegnam się z Państwem i zapraszam na jutrzejszy program*    jestem znów w pokoju i patrzę przed siebie.  gdzie byłem, nie wiem? ale przez te wspomnienia ucieszony bardzo,  wstałem, odłożyłem długopis i wyłączyłem radio 
    • @Sylwester_Lasota gorzej jak się woda skończy;) 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...