Lux_aeterna Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Niebo płakało ciemnym błękitem Szłam potykając się o skrzepy krwi leżące na ulicach Przechodziłam koło ławki gdy nagle to spostrzegłam małą szmacianą lalkę rzuconą w najciemniejszy kąt w szkliste oczy wbite miała dwie szpilki Podeszłam do niej ... to nie była lalka to był człowiek Wyciągnęłam doń rękę, spojrzała na mnie po chwili wachania i ona podała mi dłoń mgliste światło latarni oświetliło jej twarz ... to byłam ja... Teraz już nie pozwole by część mnie leżała tak bezradnie nie dopuszcze by ktokolwiek przebijał mi oczy ostrzem Ja jestem tą, która wybiera swoją ścieżkę Ja jestem tą, która może przekreślić wszystko Ja jestem tą, która może rozdrapać swoje stygmaty przeszłości Nikt inny... Więc nie próbuj mnie powstrzymać...spłoniesz
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Rzeczywiście ostrzeżenie, ale wole nie pisać przed czym.
Malena Lebrun Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 To jest bardziej proza niż poezja. Zły dział choć pomysł może dobry
Patrycja Rosłoniec Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ech nie dla mnie... Kawa na ławę, zero tajemniczości... Choć nie wiem, czy dobrze zrobiłam krytykując, bo to chyba jakie VooDoo... :(
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 przywiał mnie tu pseudoni... z Requiem For A Dream jak mniemm... tekst ciekawy choć odsłania cała tajemnice to bardziej proza niż wiersz... ale ładne pozdro
Rekomendowane odpowiedzi