carolajn Opublikowano 24 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Słyszę szept Twego głosu rumiane policzki dostrzegam posiadasz w sercu sposób który kreuje kawałek nieba. Chciałabym być istotą do której wzdychasz nocami układasz melodię słodką wodząc po strunach palcami. Oddałabym wiele za Ciebie bo Ty pokazałeś mi drogę położyłam w sercu u siebie Twą wyjątkową osobę. Szczęściem stałeś się dla mnie nadzieją na lepsze jutro spowodowałeś ukradkiem przestało być bardzo smutno.
Ilionowski Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 wiersz, by był wierszem nie musi być rymowanką.
halcia Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Dla mnie sie podoba pisz a ja bede czytala,pozdrawiam:)
Tova_Brink Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 cukierki! cztery cukierki! za dużo na raz:| w pierwszej strofie to:posiadasz w sercu sposób który kreuje kawałek nieba. jest dobre, w stosunku do całościSłyszę szept Twego głosu ja wiem, że szeptać mogą drzewa, fale, jednak tutaj to dopowiedzenie jest zbędne Szczęściem stałeś się dla mnie nadzieją na lepsze jutro spowodowałeś ukradkiem przestało być bardzo smutno. dopiero za piątym czytaniem zaskoczyła mi końcówka tej strofy raczej to jest niegramatyczne :-]
Martin Pan Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "Sposób który kreuje" też niewiele ma z gramatyką wspólnego... A z logiką tym bardziej. Winno być "sposób kreacji..." albo "sposób na...". Wiem, że niby jest ta licentia poetica, ale w tym wypadku działa na niekorzyść. "Sposób który kreuje" brzmi dość koślawo. Pozdrawiam.
Tova_Brink Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nawet racja, tyle, że mnie bardziej chodziło o sam pomysł i o to, jak wypadł na tle całości właściwie, Martin, Twoje propozycje wprowadzają trochę...hm, sztywniactwa:D kurczę, bo się zatopię w tym fragmencie:P baj :-]
Rachel_Grass Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 nihil novi, że tak pozwolę sobie zabłysnąć.
Rekomendowane odpowiedzi