ZORRO57 Opublikowano 21 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 Szedłem sobie polną drogą Ty z przeciwka do mnie szłaś. Gdzie stąpnęła Twoja nóżka, tam pąki zamieniały się w kwiat. Ty byłaś pierwszą moją miłością pierwszą wiosną natury natchnieniem. Pierwszym kwiatem paproci zerwanym pachnącym gorącym zieleni fenomenem. Tam wśród łona natury łanów złotych zrodziła się - moja miłość do Ciebie. Gdzie hulał w tańcu polny wiatr majowy oddałaś mi swój - najcenniejszy klejnot. Najdroższy swój - skrywany skarb? Tak czysty jak źródlana zdroju woda. Upoił mnie ten smak pragnieniem utopi myślałem, że to sen - nierealna mrzonka? Zagubiliśmy się w tym uczuciu ostępu szukaliśmy drogi w blasku księżyca. Zatraciliśmy poczucie wszelkiego czasu jakby, nie istniał? - Tylko my! Wokół pustka. To było coś? Czego, nie sposób wymówić przełożyć, na papier - wyrazić słowami. Wyśpiewać tę miłość trelami słowika; kiedy Amor w moje serce trafił ze strzały. Tylko Bóg był świadkiem naszej miłości połączył nas węzłem i dał nam dziadki. Dziś jesteś moją wiosną owego poranku Aniołem, którego mi Bóg przeznaczył. Dziś wracam myślami do tamtych wzlotów. Pierwszej miłości - mojego uniesienia. Poznałem wówczas tę rozkosz z euforii - wzbiłem się do lotu, na szczyty nieba. Wiele już minęło wieczorów i nocy; od tamtego majowego gorącego poranka. Ty zawsze pozostaniesz - moją wiosną obrazem w pamięci - Kochaniem kochana.
Rekomendowane odpowiedzi