Coolt Opublikowano 7 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Natalii przykładam do ciebie ucho nasłuchuję znajomego bicia łudząc się że to dla mnie naiwny jak psyche unoszę ostrożnie kamień by nie spłoszyć tajemnicy tropię cię po skradzionej ścieżce byś choć jedno z dziewięciu przemruczała ze mną łapa w łapę1:02, 29 października 2006 przestawiam się nie tylko na zimowy czas
Messalin_Nagietka Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 toszkę takie pieskie wyszło ale to chyba nie o psie kurczaki, no nie bardzo mogę pojąć o co chodziło peelowi MN
Bernadetta1 Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 nie bardzo chyba tym razem:)..pozdr
Mirosław_Serocki Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Pierwsza strofa i błąd, a reszta... cóż. Kamień ni z gruszki ni z pietruszki. "Jedno z dziewięciu" czy "jeden z dziewięciu? Myślę, że napisany pod wpływem jakiegoś impulsu, co tym razem nie pomigło.
myślątko Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 kamień z serca jedno z dziewięciu żyć kota :) podoba się nasłuchuję : kogo czego a nie kogo co
Mirosław_Serocki Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeżeli z serca, to "zdejmuję", bo "unoszę ostrożnie kamień z serca" to bzdura. może być i o kocie, ale czy na pewno? ja to odbieram w inny sposób.
Coolt Opublikowano 8 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Dziękuję wszystkim za komentarze:Messalin Nagietka lepiej by było gdyby wyszło kocie :)Bernadetta1 a coś bardziej nie bardziej czy wszystko nie bardzo jednakowo?Mirosław Serocki a gdzie ten błąd w pierwszej strofie, bo dalej nie mogę się go dopatrzeć? kamieniowi do warzyw rzeczywiście daleko, ale myślę że metafora, którą się posłużyłem ma swoje uzasadnieniemyślątko bingo! prawdę mówiąc nie spodziewałem się, że 9 żyć można przypisać innemu stworzeniu; mnie kojarzy się tylko z tym. według mojego zamysłu, to akurat nie o kamień z serca chodziło :) dzięki za wskazanie dobrego przypadka Pozdrawiam wszystkich serdecznie Coolt
Mirosław_Serocki Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No właśnie o odmianę chodzi. Czyżby to nie był błąd? "dopatrzeć" - błąd. forma poprawna to dopatrzyć.
myślątko Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 unoszę ostrożnie, czemu ni ? niekoniecznie sobie lecz komuś ten kamień z serca zdjąć można niby nieczułość (skamieniałe, kamienne serce) lub kłopot ;))
Magnetowit_R. Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 to do kogo - kota czy jaszczurki, bo pod kamieniem te drugie znalezc mozna ewentualnie robactwo jakies nie na nie nie na tak obojetnie poszedl dalej
Rekomendowane odpowiedzi