Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

We wnętrzu każdego z nas
kryje się niewidzialne JA
które nie pozwala nam
odkryć siebie takimi
jakimi jesteśmy naprawdę

Kocham swoje JA
lecz nie znam
siebie do końca

Nasze JA jest jak
wielkie czarne pudło
do którego wrzucamy
czyjeś myśli idee
sposoby na życie

Zamiast żyć po swojemu
zwracamy uwagę na innych
którzy ograniczają
nasze możliwości,
chcą nas przygnieść
ogromnym butem
abyśmy się nigdy
nie pozbierali

Nie pozwólmy im na to !

Nasze życie
jest zbyt krótkie
aby żyć jak
się to innym podoba
otwórzmy w końcu
czarne pudło
wypuśćmy swoje
pomysły na świat
Może wtedy
będziemy naprawdę
wolni.

Opublikowano

dziwny ten tekst... nawet nie wiem czy można go nazwać wierszem... droga autorko: piszesz konkretami, piszesz o czymś oczywistym z załozenia, bo oczywiste jest ze kazdy ma swoje JA. ten tekst to w zasadzie zlepek słów, brak jakichkolwiek metafor, zawiłości... czyta sie go tak jak czyjeś przemówienie czy szkolną recytacja - bez emocji i z lekkim strachem, ze za chwile 'tekst' się potknie... a raczej jego autor(ka)

pozdrawiam
[sub]Tekst był edytowany przez tera dnia 13-06-2004 16:07.[/sub]

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @wiedźma  groteska i horror ;)) w jednym wydaniu .. bardzo.. bardzo . Można by odczytać oczywiście dosłownie:) Wtedy  byłoby o tym, że pl gryzie  się kawałek po kawału, obiektyw patrzy wszystko wkurza i hasło " uśmiechnij się " rozwala.   Mogłyby być o społeczeństwie;) wtedy odczytać trzeba, że wygryzają nas kawałek po kawałku i rzucają hasło " uśmiechnij się ".Media kłamia , a samo odliczenie jest do protestu , tak mi się to widzi.   Odczytuję to też o samym pisaniu. Tu wygryzamy  się kawałek po kawałku, do mięsa ...żeby napisać wiersz. Odwrócone radio = poezja nie jest logiczna .      Taki trochę na spontanie odczyt;))  Podoba mi się to wygryzanie, bo jest w tym racja ;)     

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dziękuję Siostro  , cmok ;) haha fajnie, że jesteś  @Mel666 przyszedł mi takze do glowy inny bardzo prosty odczyt .... powiem tak ... byle do urlopu ...
    • @.KOBIETA. Nie można piękniej, prawdziwiej i winniej-niewinniej

ślicznie piszecie.
    • @.KOBIETA. Będę czekał... z niecierpliwością, nie lubię cierpieć już od dzieciństwa. Dałaś mi do myślenia z tymi schodami

, chyba już je wylali... Ale od czego młoty PNEUMATYCZNE @.KOBIETA. Ale, ale... Siostra nie jest tak całkiem kobietą Zawsze możesz zmienić status Ja się kobietą nie stanę na pewno. @violetta Mam piwniczkę wchodzącą w ziemię - taki teren ekstremalny, więc nie ma sprawy... pół świniaka się zmieści na haku lub półce.
    • @LessLove teraz to spiżarnie się robi:)
    • @wiedźma tak, wróciłam !!!!.  Siema! Wszystkim znajomym i nieznajomym. Dla Ciebie...? Specjalne przywitanie

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...