teresa943 Opublikowano 7 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 ogród zaprosił nas wczoraj ugrzązł w gęstwie aromatów zdmuchiwane rozmowy pod spienionym niebem zewsząd coś brodzi widzisz odbija od ciżby ptactwa za rozmytym cieniem wierzby altana lubi od wewnątrz zjadać chleb tylko dzięki nam tak rzadko przypatrujemy się wirom w kawie wiele zwyrodnień gorzkim miodem w filiżankach parują nie spełnione wypełniają się nocą tutaj siądźmy przedwcześnie i za późno jak ważka na znużonej łyżeczce rozlokowała się w fusach dobrze jest oddychać powietrzem niekoniecznie już zdrowym Krystyna Sobczyńska (teresa943) i Tomasz Biela
Judyt Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 przedwcześnie i za późno jak ważka na znużonej łyżeczce to jest ciekawe, a utwór to z pewnością z ziarnkami goryczy, ciepłoniaście
teresa943 Opublikowano 7 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak jak w życiu / słodycz miesza się z goryczą / cieszy, że znalazlaś dla siebie coś ciekawego / :)) dziękujeMY i pozdrawiaMY -teresa
lubię latawce Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 a ja bym dała - zamiast aromatów - "ogród ugrzązł w gęstwinie amantów" ;o) tak bardziej wieloznacznie, jak dla mnie :) zdrówko Krysiu ;-) angie
Nata_Kruk Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Przy kawie w tle... jest w tym wierszu taka mała nutka magiczności ( albo ja mam za dużą wyobraźnię i za bardzo spoglądam na tło). Czuć to bycie razem, zaplamione w jakiś sposób goryczą, że są sprawy, które mogłyby poukładać się lepiej, ale tak nie jest... jak to w życiu. Zastanawia mnie, czy "w gęstwie", to celowy zapis...?.. nie przeszkadzałoby chyba, gdyby było w gęstwinie. Być może pokusiłabym się, na nieco inną wersyfikację, ale to tylko takie tam moje spostrzeżenie. Pozdrawiam... :)
Rachel_Grass Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 co tu po mnie - bardzo dobry wiersz ;))
Rafał_Leniar Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Nie mam jakichś tam większych zastrzeżeń. Tyle ode mnie.
teresa943 Opublikowano 7 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nata Kruk. Dobrze rozgryzasz tło. "gęstwina" została zamieniona na "gęstwę" celowo, więc może niech tak zostanie, choć to to samo. Wersyfikacja dostosowana do przekazu (wg zamysłu autorów). :) Serdecznie dziękujeMY. PozdrawiaMY.
teresa943 Opublikowano 7 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rachel! Jesteś przecudowna i Twoja wizyta to sama radość. :) DziękujeMY. Serdecznie pozdrawiaMY.
teresa943 Opublikowano 7 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za wizytę i brak większych zastrzeżeń. PozdrawiaMY.
teresa943 Opublikowano 7 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło, że "aż tyle" zostawiłaś; Szkoda, że tylko pierwsza ;) DziękujeMY. Serdecznie pozdrawiaMY.
teresa943 Opublikowano 7 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Droga Angie, mogłoby być "amantów", ale to zmieniłoby całkowicie zamysł, więc jednak pozostaną te aromaty. Czytelnik ma prawo doszukiwać się w tle wszystkiego zgodnie z wyobraźnią. I bardzo dobrze, że nasunęła Ci się jeszcze jedna ewentualność. :)) DziękujeMY. Serdecznie pozdrawiaMY.
Tomasz_Biela Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 dosyć przychylne komentarze Dziękujemy wspólnie za pochylenie się nad jako takim wirem słów /to się dołożyłem / uszanowanie wobec czytelników i komentatorów /
zak stanisława Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 a to się porobiło no proszę, trochę mnie nie było i co wynoszę? Mój Tomek z teresą w duety spieszą :P:):) teresa to nie teresa, dobrze że Tomek to Tomek :):) Witam następny duet i pozdrawiaM!eS z gratulkacjami spiesząc
teresa943 Opublikowano 8 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło Stasieńko, że znowu jesteś i to tu na kawie. Ano się trochę porobiło. Teresa to także moje imię, tylko nieoficjalne, tak dla bliskich, a Tomek to realny Tomek. Oboje lubimy refleksyjne "pogawędki przy kawie". Z radością przyjmujeMY gratulacje. :))) Serdecznie pozdrawiaMY.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 piękny obrazek pierwsze dwie strofy aż proszą by dalej pociągnąć rytmicznie ale to moje odczucia pozdrawiam Jacek
teresa943 Opublikowano 8 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacku, mło, że się podoba. Twoje odczucia odnośnie rytmiki warte rozpatrzenia. DziękujeMY. Serdecznie pozdrawiaMY.
Zbyszek_Dwa Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Jak zwykle, fajnie tu wpaść. "...odbija od ciżby ptactwa za rozmytym cieniem wierzby altana lubi od wewnątrz zjadać chleb tylko dzięki nam tak rzadko przypatrujemy się wirom w kawie wiele zwyrodnień gorzkim miodem w filiżankach parują..." Bardzo trafia do wyobraźni ,nie tylko w/w fragment. Pięknie Tereso i Tomaszu, tak jak lubię najbardziej:) Serdecznie Was pozdrawiam
teresa943 Opublikowano 20 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zbyszku, przepraszaMY, że Twój komentarz tak długo czekał na odpowiedź. Niezmiernie cieszy, że klimat przypadł Ci do gustu. Widocznie odczuwasz podobnie. Bardzo miło gościć Cię w pachnącej kawą altanie (a ona "lubi...zjadać chleb"z przmiłymi gośćmi). :)) Serdecznie Cię pozdrawiaMY.
Rekomendowane odpowiedzi